Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11292

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Σύσκεψη τη Δευτέρα για λαϊκή παρέμβαση στην Υγεία και ενάντια στη φοροληστεία

ΣΕΛ.  9
«ΨΗΝΟΥΝ» ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΠΑΜΕ: Καμιά αναμονή - ετοιμαζόμαστε πυκνώνοντας τα σωματεία

ΣΕΛ.  9

ΚΚΕ: Λαϊκή συστράτευση για δωρεάν φάρμακα και υπηρεσίες Υγείας

Στόχοι πάλης για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης στα φάρμακα, στον ΕΟΠΥΥ και στα δημόσια νοσοκομεία που αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα

Η δραματική κατάσταση, όπως εξελίσσεται στα φάρμακα, στον ΕΟΠΥΥ και στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του στους συνταξιούχους, στις γυναίκες, κάθε λαϊκή συσπείρωση, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση για να έχουν όλοι, χωρίς εξαίρεση, ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο βαθέματος της οικονομικής κρίσης, δωρεάν τα απαραίτητα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες. Οι εξελίξεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, από ένα ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και κοινωνικοποίηση όλων των ιδιωτικών μονάδων Υγείας, της βιομηχανίας φαρμάκων, ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού.


ΣΕΛ.  3

ΣΕΑΑΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να δοθούν τώρα τα προνοιακά επιδόματα

Να καταβληθούν τώρα τα προνοιακά επιδόματα, όπως και έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό σε όλες τις οικογένειες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων απαίτησαν χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής με κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών.


ΣΕΛ.  28

ΚΚΕ
Κίνδυνοι πολέμου

Η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, με αιχμή την παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας από τουρκικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε, η προσφυγή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικές απειλές για επέμβαση στη Συρία και στο Ιράν, διαμορφώνουν πολύ επικίνδυνη κατάσταση, που εγκυμονεί κινδύνους νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή. Οι εξελίξεις αυτές εκφράζουν την όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πρώτων υλών της περιοχής, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων και των αγορών. Φανερώνουν πως η καπιταλιστική κρίση και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι πάνε χέρι χέρι κι απειλούν με νέες μεγάλες αιματοχυσίες τους λαούς.

Σ' αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για:

  • Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, κι οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες.
  • Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα!
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια κι όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.


ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΝΤΗ
Προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων

ΣΕΛ.  10
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Ξεσηκωμός ενάντια στις διακοπές ρεύματος

ΣΕΛ.  19
ΚΕΠΕ
Εκτιμήσεις για ΑΕΠ στο -6,7%

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Διαβεβαιώσεις στην ΕΕ για «τήρηση δεσμεύσεων»

ΣΕΛ.  7
ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στο λαό της Παραγουάης

ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Σήμερα απεργούν σε όλη τη χώρα

Ενα ακόμα αποφασιστικό βήμα στον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων κάνουν σήμερα με την 24ωρη Πανελλαδική απεργία τους οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


ΣΕΛ.  11
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κανένας συμβιβασμός με τη «ναρκω-κουλτούρα»

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ