Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11248

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο 5 του Μάη

ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ αντίβαρο στη θύελλα που έρχεται

Το ΚΚΕ απευθύνθηκε και απευθύνεται στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία. Με σταθερές θέσεις. Με σιγουριά ότι την άλλη μέρα από τις εκλογές θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης του λαού μπροστά στη νέα θύελλα που έρχεται, στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης του λαού, στον αγώνα για να μην περάσουν τα χειρότερα. Δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε από το λαό το συνολικό μας πρόγραμμα. Στην κάλπη, όμως, δεν κρίνεται η ριζική αλλαγή, αλλά αν μέσα στο κίνημα θα υπάρχει ένα αντίβαρο ισχυρό και σταθερό, χωρίς παλινωδίες, που θα δώσει δύναμη στο λαό. Και τέτοια δύναμη, και πάλης, και ελπίδας, είναι το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3,   7

Κωλοτούμπες

Οποιος σέβεται τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει, όποιος σέβεται τους νέους και τις νέες που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους οδήγησαν στο περιθώριο, πρέπει να σέβεται και τους ψηφοφόρους στην κάλπη. Να μην κάνει κωλοτούμπες από μέρα σε μέρα και όσο πλησιάζει η ώρα να ανοίξουν οι κάλπες, τη μια να λέει ότι θα καταργήσει, θα σβήσει και την άλλη ότι θα διαπραγματευτεί. Το ένα στέλεχός του να λέει ότι «δε θα τα θυσιάσουμε όλα στο ευρώ» και το άλλο στέλεχος να λέει ότι «θα διαπραγματευτούμε μέρος του χρέους». Αναφερόμαστε στην γκάμα των αντιμνημονιακών δυνάμεων, με κορυφαίο στην εξαπάτηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Την κατάργηση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου που είπε ο Αλ. Τσίπρας, την έκαναν χθες διαπραγμάτευση. Το σβήσιμο του «παράνομου» κρατικού χρέους που προπαγάνδιζαν το έκαναν διαπραγμάτευση της πληρωμής του χρέους. Πρόσφατα στέλεχός τους είπε ότι δε θα τα θυσιάσουν όλα στο ευρώ, αλλά ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η πλειοψηφία θέλει να είμαστε στο ευρώ και η μόνη δύναμη εγγύησης για να μείνουμε στο ευρώ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα ότι αν η τρόικα πει στον Ευ. Βενιζέλο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα το κάνει ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει να μείνει στο ευρώ. Ποιος μπορεί να τους εμπιστευτεί; Είναι αναξιόπιστοι, αφερέγγυοι, καιροσκόποι.



ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Τα σκλαβοπάζαρα της κρουαζιέρας

ΣΕΛ.  24
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Απεργούν διάφοροι κλάδοι στις 15 Μάη

ΣΕΛ.  17
Δηλώσεις συστράτευσης με το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  8  -  9
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ζήτησαν απεργοσπασία με δικαστική βούλα

ΣΕΛ.  17
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΩΝ
Τεράστιες πολιτικές ευθύνες

Συνεχίστηκε και χτες η προσπάθεια της συγκυβέρνησης για αποπροσανατολισμό του λαού, με αφορμή την υπόθεση με τις γυναίκες ιερόδουλες - φορείς του ΕΪΤΖ.


ΣΕΛ.  15
Χρήσιμες οδηγίες για τις εκλογές

ΣΕΛ.  11  -  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ