Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11241

Δευτέρα στις 8.30 μ.μ., στην πλ. Αριστοτέλους η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει η Αλ. Παπαρήγα

ΣΕΛ.  3

ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ Η ΨΗΦΟΣ δεξιά και αριστερά σε αυταπάτες

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ

  • Την άλλη μέρα από τις εκλογές, όποια κυβέρνηση κι αν είναι, η κατάσταση θα είναι η ίδια, στη βιομηχανία, στην Υγεία, στην αγροτική παραγωγή, στην ΕΕ. Θα υπάρχει η κατάσταση στη Μ. Ανατολή με κινδύνους να ξεσπάσει ένας νέος γύρος πολέμου, στο Αιγαίο με τις ελληνοτουρκικές διαφορές, στα Βαλκάνια.
  • Στις εκλογές μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος η καταδίκη των υπεύθυνων, να μην υποκύψει ο λαός σε αυταπάτες ότι μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να πολιτευτεί καλύτερα. Θα είναι ένα μικρό διάλειμμα στην επιστροφή προς τα πίσω και ακόμη χειρότερα.
  • Ενα ανεβασμένο εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ σηματοδοτεί την αναπτέρωση ελπίδων, το ριζοσπαστισμό στη συνείδηση, θα συμβάλει αποφασιστικά στην πάλη που θα κριθεί στην οργάνωση των εργαζομένων κατά τόπο δουλειάς και κλάδο, κατά επιχείρηση, κατά εκπαιδευτικό ίδρυμα, στη γειτονιά.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κόντρα στα διλήμματα

Ο λαός να χρησιμοποιήσει την πολιτική του πείρα. Να ξεμπλέξει με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο γιατί του έκαναν τη ζωή κόλαση, αλλά γιατί είναι κόμματα του κεφαλαίου. Να μην πέσει στα διλήμματα, στους φόβους, στις αυταπάτες. Προπαγανδίζεται ότι οι γαλλικές εκλογές θα αλλάξουν το χάρτη στην Ευρώπη, αλλά τίποτα δε θα αλλάξει στην ΕΕ, αν εκλεγεί ο Ολάντ. Λένε για αναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου για το Ευρώ. Μπορεί να γίνει. Θα έχει όμως έξω από την ατζέντα τη ζωή των εργαζομένων. Η αναδιαπραγμάτευση θα αφορά τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους Γάλλους επιχειρηματίες, στους Γερμανούς, στους Αγγλους, στους Ιταλούς, στους Ισπανούς, γιατί καθώς η κρίση θα βαθαίνει, θα κοιτάξουν πώς θα υποστούν λιγότερο τις συνέπειές της. Ο γαλλογερμανικός άξονας μπορεί να υποστεί μια ρωγμή, αλλά τίποτα σε όφελος των λαών. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ, δίχως ένα πανίσχυρο στην Ελλάδα κίνημα, χειραφετημένο από τις φοβίες και τις αυταπάτες για το τι αντιπροσωπεύει η ΕΕ. Ενα κίνημα που συγκρούεται μόνο με την εκάστοτε κυβέρνηση και τα εκάστοτε κόμματα εξουσίας και δε συγκρούεται με την τάξη που υπηρετούν αυτά τα κόμματα δηλαδή, τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές, γιατί αυτοί κυβερνούν μέσω των κομμάτων τους, δεν φέρνει αποτέλεσμα. Περίσσεψαν στην Ελλάδα οι αγανακτισμένοι, οι πλατείες, οι απεργίες, οι βρισιές ενάντια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δε φτάνει. Ο λαός να σηκώσει ανάστημα απέναντι στην εξουσία του κεφαλαίου.



ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ερχονται νέες αυξήσεις στα εισιτήρια

ΣΕΛ.  20
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΣΟΚ
Φτώχεια και ξεκλήρισμα

ΣΕΛ.  12
ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιλαϊκά μέτρα μετεκλογικά

ΣΕΛ.  13
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Προκλητικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας

ΣΕΛ.  16
ΠΑΜΕ
Πρωτομαγιά με τους αγωνιζόμενους χαλυβουργούς

Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Αττικής θα γίνει στην πύλη της «Χαλυβουργίας» στις 10 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  17
Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  8  -  11
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ - ΟΤΑ
Οργιο νοθείας στο συνέδριο

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ