Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11198

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Σκληρή λιτότητα και επιτάχυνση των βάρβαρων καπιταλιστικών μεταρρυθμίσεων

ΣΕΛ.  9   -   11
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ελπίδα για το λαό είναι άφοβα να μετατρέψει σε δύναμη το δίκιο του

ΣΕΛ.  6   -   8

ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ με μείωση από 461,50 σε 360 ευρώ το μήνα

ΚΚΕ: Πανεργατικός ξεσηκωμός, οργάνωση στο εργοστάσιο και στον κλάδο και αλληλεγγύη για να μην περάσει η μείωση των μισθών, για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους

MotionTeam

Ενώ στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της επίσημης ανεργίας στην ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο, από 14,1% σε 19,9%, όντας η δεύτερη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανέργων μετά την Ισπανία, η κυβέρνηση προχωρά, μετά τη σφαγή των μισθών και στο τσεκούρωμα των πενιχρών επιδομάτων ανεργίας, που από τα 461,50 ευρώ συρρικνώνονται στα 360 ευρώ το μήνα. Επίσης, μειώνουν δραστικά την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, τα εποχικά βοηθήματα και το ειδικό βοήθημα ανέργων σε όσους δεν έχουν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης. Οι εργαζόμενοι να παλέψουν για σταθερή δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα στο μισθό, στις κοινωνικές παροχές, στον ελεύθερο χρόνο. Αποτελεί κοινωνική ανάγκη, βασικό στοιχείο της κοινωνικής προόδου. Μπορούν να τα κατακτήσουν καταργώντας την καπιταλιστική εκμετάλλευση.


ΣΕΛ.  3,   9

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Η ανειρήνευτη ταξική πάλη φέρνει αποτέλεσμα

Οι 8 από τις 10 εργολαβικές επιχειρήσεις που δουλεύουν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας υπέγραψαν χτες την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και έπεται συνέχεια. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θετικό αποτέλεσμα που καταγράφει ο αγώνας των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.


ΣΕΛ.  28

Τσάκισμα εργατών η ανάπτυξή τους

Χτες πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, συζήτησαν όλα τα αναγκαία αντεργατικά μέτρα για ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη, βαφτίζοντάς τα, μέτρα για την ανάπτυξη, δηλαδή για κέρδη. Επιδίωξή τους η διαμόρφωση συνθηκών για να αντισταθμιστεί η χασούρα κερδών του κεφαλαίου λόγω της βαθιάς, παρατεταμένης και συγχρονισμένης σε όλα τα κράτη-μέλη καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με τη δραστική μείωση του κεφαλαίου για πληρωμή των εργατών, άρα πρόκειται για μέτρα σφαγής του εργατικού εισοδήματος. Με στόχο επίσης τη γοργή και μεγάλη αύξηση κερδών αν και όταν έρθουν συνθήκες ανάκαμψης. Την ίδια ώρα, Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς με θράσος επιδεικνύουν στην ΕΕ τα νέα αντιλαϊκά ανοσιουργήματα που ψήφισαν και δεσμεύονται ότι θα τα επιβάλλουν έως το τέλος στο λαό. Δεν θα τους βγουν όμως οι υπολογισμοί τους, γιατί ο λαός δεν θα δεχθεί το βασανισμό του, αλλά και γιατί η λυκοσυμμαχία τους σπαράσσεται από τις αντιθέσεις, αφού είναι ανήμπορη να διαχειριστεί την κρίση και τα αδιέξοδα, όπως και να καταργήσει τον κύκλο της κρίσης, επειδή τα γεννά το καπιταλιστικό σύστημα, τα μονοπώλια.



ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Στα 17 εκατ. οι επίσημα άνεργοι

ΣΕΛ.  9
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Πέτυχαν επανασύνδεση νερού σε λαϊκές οικογένειες

ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μάχη για την απόκρουση της επίθεσης

ΣΕΛ.  14
ΚΝΕ
Οργάνωση της πάλης στην τεχνική εκπαίδευση

ΣΕΛ.  13
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέοι εκβιασμοί για να σπάσει η απεργία

ΣΕΛ.  15
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Λουκέτο» σε ΟΕΚ - ΟΕΕ

ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΕΒΕ
Αγώνας για τις ασφαλιστικές κατακτήσεις

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμη πόλεις αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική κυβέρνησης - τρόικας.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ