Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11203

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δε θα μαζικοποιηθεί ο αγώνας χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών

ΣΕΛ.  6  -  9
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κανείς να μη δεχτεί μείωση μισθού - Οργάνωση των νέων εργατών στα σωματεία

ΣΕΛ.  14

Γυναίκες του λαού οργανωθείτε διεκδικήστε όλα τα δικαιώματά σας

Για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Το ΚΚΕ καλεί τις γυναίκες του λαού μας, που δέχονται την πρωτόγνωρη ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους, να οργανωθούν στα σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα, στους συλλόγους του γυναικείου κινήματος με αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στις λαϊκές επιτροπές. Να συμμετέχουν αποφασιστικά στις συνελεύσεις, στις εκδηλώσεις, στους κοινούς αγώνες που αναπτύσσονται από τη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΟΓΕ, στο ΜΑΣ. Να παρεμποδίσουν τα νέα μέτρα, να επιβάλουν μέτρα ανακούφισης. Να παλέψουν για την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους «αριστερά» και «δεξιά» σπέρνουν αυταπάτες και συγχύσεις για λύσεις εντός των τειχών του συστήματος και της ΕΕ. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος στην προοπτική, στη δυνατότητα να οργανωθεί η παραγωγή και η οικονομία με στόχο την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  3

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Κάλεσμα παλλαϊκής οργάνωσης για την προστασία των ανέργων

Παρεμβάσεις έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ σε ολόκληρη τη χώρα έκαναν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταδικάζοντας τη μείωση των ήδη εξευτελιστικών επιδομάτων ανεργίας και απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.


ΣΕΛ.  16

Προκλητικοί

Δεκάδες εργατικές κινητοποιήσεις έγιναν χτες έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ για την προστασία των ανέργων. Σε όλη τη χώρα. Για τα περισσότερα αστικά κανάλια δεν υπήρξε είδηση. Τις έθαψαν. Αγωνιστικές αντιδράσεις επίσης για το «κούρεμα» στα ασφαλιστικά ταμεία που τσακίζει τα ήδη κατακλεμμένα από το κεφάλαιο, ρημαγμένα, αποθεματικά τους. Λεφτά των εργαζομένων. Πάλι σκοτάδι στα κανάλια. Η απειλή, ο εκβιασμός του Ευ. Βενιζέλου, «ή "κούρεμα" ή ξεχάστε τις συντάξεις», στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσής τους. Περίσσεψε η προβολή και ο δημοσιογραφικός τους οίστρος για τα επεισόδια στην παρέλαση της Ρόδου, το γιαούρτωμα του Νταλάρα, το ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Τυρνάβου. Μάλιστα. Αυτές είναι ειδήσεις. Οχι γιατί δίνουν τροφή τηλεθέασης. Αλλά γιατί με την προβολή του γιαουρτώματος, των επεισοδίων της Ρόδου κλπ., ταυτίζοντάς τα με τις εργατικές κινητοποιήσεις στοχεύουν το χτύπημα της ταξικής πάλης στις λαϊκές συνειδήσεις. Ο «Σκάι» με αφορμή τη Ρόδο, άνοιξε κουβέντα για λίγα άτομα που κλείνουν λιμάνια, βάζουν πανό στην Ακρόπολη, δημιουργούν εικόνες βίας. Και στη συνέχεια κάποιοι δημοσιολόγοι άρχισαν την επικίνδυνη προπαγάνδα των κινδύνων για τη δημοκρατία, τη δικτατορία των μονοπωλίων, από τα άκρα. Αριστεροί, αλλά παρακρατικοί, είναι αυτοί που γιαούρτωσαν τον Νταλάρα, είπε ο δήμαρχος του Ιλίου. Αθλιότητα. Οι παρακρατικοί, δικοί τους είναι, έχουν σχέση με αστικούς κρατικούς μηχανισμούς, με φασιστικές οργανώσεις, με ακροδεξιά κόμματα κλπ. Το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα, βλέπουν ως το μόνο αντίπαλο οι αστοί και προβοκάρουν με τη θεωρία των άκρων. Μόνο που δεν μπορούν να το λερώσουν. Ο λαός έχει πείρα, γνώση και δύναμη ανυπέρβλητη να τους ανατρέψει.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμες οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

ΣΕΛ.  20
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Αποφάσισε απεργία

ΣΕΛ.  17
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ξεκινούν απεργία την ερχόμενη βδομάδα

ΣΕΛ.  32
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Συνδιαμορφώνει αντεργατικές πολιτικές

ΣΕΛ.  14
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Εγκλημα η συμμετοχή στο «κούρεμα»

ΣΕΛ.  11
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέες απολύσεις ανακοίνωσε η εργοδοσία

Η πρώτη απάντηση θα δοθεί σήμερα Πέμπτη 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Επιτροπή Γυναικών των χαλυβουργών στο κέντρο της Αθήνας, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ