Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11113

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα

Με την εκταμίευση της 6ης δόσης η κυβέρνηση εκβιάζει ανοιχτά πλέον εργαζόμενους και συνταξιούχους.


ΣΕΛ.  3
38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Κορυφώνεται αύριο ο αγωνιστικός εορτασμός

Το αγωνιστικό ραντεβού από ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ στην Ομόνοια, στις 5 μ.μ.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ σε ρότα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων

Η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ, για το κεφάλαιο και την εξουσία του, σημαίνει, πέρα από το χάσιμο κερδών, χάσιμο της πολιτικής στήριξης με τη FRONTEX, το δικαίωμα επέμβασης του ευρωστρατού στην Ελλάδα, την ευρωαστυνομία, για το χτύπημα του κινήματος. Ο λαός να βγάζει σωστά συμπεράσματα. Να εντείνει την πάλη στα μέτωπα που υπήρχαν προ τρικομματικής κυβέρνησης, όπως για τα χαράτσια, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις Συλλογικές Συμβάσεις, την προστασία των ανέργων κ.λπ. Είναι ντροπή να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα επειδή μια οικογένεια δεν πληρώνει το χαράτσι, ενώ πληρώνει το ρεύμα. Ούτε τέτοια μέτρα ελάχιστης ανακούφισης δεν εξάγγειλε η κυβέρνηση. Στη «Χαλυβουργία», με υπερδιπλάσιο τζίρο από πέρσι, επιβάλλουν πεντάωρη δουλειά και μικρότερο μισθό. Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο την περίοδο της κρίσης, είναι μέτρα και για την περίοδο της ανάκαμψης. Αρα δεν έχει ελπίδα ο λαός αν δεν ανατρέψει αυτή την εξουσία.


ΣΕΛ.  6  -  10

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
«Πάγωσε η τσιμινιέρα» για 16η μέρα

Ατσαλωμένοι από το σκληρό αγώνα και οπλισμένοι με την ολόπλευρη και έμπρακτη συμπαράσταση εργατών από κάθε κλάδο, οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο δήλωσαν ομόφωνα στη χτεσινή μαζική Γενική τους Συνέλευση ότι συνεχίζουν την απεργία διαρκείας.


ΣΕΛ.  12  -  13

Τέρμα στους εκβιασμούς

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ - κεφαλαίου έβαλε στο λαό το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, εντός ή εκτός ευρωζώνης. Ωμός εκβιασμός για υποταγή στα νέα μέτρα σφαγής του, λόγω δανειακής σύμβασης για την αντιμετώπιση του χρέους και τη σωτηρία του κεφαλαίου στην ευρωζώνη. Οταν αυξάνονται τα σενάρια διάσπασης της ευρωζώνης, εξαιτίας του βαθέματος της κρίσης και υπερχρέωσης των Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, αλλά και Γαλλίας - που επιπλέον οι τράπεζές της διαχειρίζονται μεγάλο χρέος υπερχρεωμένων κρατών. Μιλούν για ζώνη ισχυρού ευρώ, από Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία κλπ., και υποτιμημένου ευρώ από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, όλες δηλαδή τις υπερχρεωμένες. Μπροστά στη χρεοκοπία της Ιταλίας λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης του τεράστιου χρέους της, εμφανίζονται σενάρια αποπομπής της Ελλάδας, δηλαδή των καπιταλιστών. Στη Γερμανία οξύνονται οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί αυτών που θέλουν στρατηγικά τον ευρωατλαντισμό κόντρα σε τμήματα που προσανατολίζονται στρατηγικά σε Ρωσία, Κίνα, στην Ασία γενικότερα. Αυτοί επιδρούν στη διάσπαση της ευρωζώνης. Εμφανίζονται σενάρια «κουρέματος» του ελληνικού χρέους στο 75%-80% γιατί το 50% δε φτάνει για τη σωτηρία της καπιταλιστικής οικονομίας. Αρα, ατέλειωτα βάρβαρα μέτρα για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, που μπορεί να αποπεμφθεί. Ο λαός να μην εγκλωβιστεί στους εκβιασμούς, να μην υποκύψει στις ατέλειωτες θυσίες σε όφελος του κεφαλαίου. Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ, αντεπίθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, με εργατική, λαϊκή εξουσία.



ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ
Μεγάλες προσδοκίες από το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  21
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Αμείωτη δράση ενάντια στα χαράτσια

ΣΕΛ.  15
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Βαθαίνει η κρίση

ΣΕΛ.  11
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Ασκηση βίας για την εξέταση DNA

ΣΕΛ.  24
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Στη μέγγενη πρωτοκόλλων και καρτών

Οι γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να κινούνται με βάση τα ασφυκτικά φαρμακευτικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα και ο άρρωστος να αρρωσταίνει με βάση τα όρια που επιτρέπει η διαβόητη Εξυπνη Κάρτα Ασφαλισμένου.


ΣΕΛ.  32
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΑΕΔ
Καλπάζει η ανεργία

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ