Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11085

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΥΓΕΙΑ η κατάργηση των μισών κλινικών στα νοσοκομεία

ΚΚΕ: Ο λαός έχει κάθε λόγο να πει στον υπουργό και συνολικά στην κυβέρνηση «Ως εδώ και μη παρέκει»! Να βάλει τέρμα στη σημερινή κυβέρνηση και όσους υπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλίων και προωθούν την εμπορευματοποίηση της Υγείας

Στην κατάργηση των 1.000 κλινικών από τις 1.950 στα δημόσια νοσοκομεία προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας. Πρόκειται για μείωση του 50% των κλινικών, μέτρο άκρως επικίνδυνο σε βάρος της υγείας του λαού, που θα ενισχύσει ταυτόχρονα τον ιδιωτικό τομέα Υγείας και έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής που κόβει φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις, τα οποία πληρώνουν οι εργαζόμενοι, επιβάλλει στο λαό πληρωμές και χαράτσια για παροχές υπηρεσιών από τα δημόσια νοσοκομεία εμπορευματοποιώντας πλήρως τον τομέα Υγείας, παραδίδει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τμήματα των νοσοκομείων. Η απάντηση των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι η ανυποχώρητη πάλη για σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους.


ΣΕΛ.  9

MotionTeam

ΜΑΘΗΤΕΣ
Αύριο μέρα πανελλαδικής δράσης

Μέρα πανελλαδικής δράσης είναι για τους μαθητές η αυριανή, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων. Σε δήμους και γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  16   -   17

Εγκαταλείψτε τους οριστικά

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΟΜΕ-ΟΤΕ (ομοσπονδία εργαζομένων) υπέγραψαν μια επαίσχυντη αντεργατική συλλογική σύμβαση με δραστική μείωση μισθών, στο όνομα τάχα της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (ομοσπονδία εργαζομένων) υπογράφει ανάλογη συμφωνία. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την οποία οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλούν να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όταν δρουν στο κίνημα σε όφελος του κεφαλαίου, χαιρέτισε αυτές τις συμβάσεις της ντροπής που, μειώνοντας δραστικά τους μισθούς των εργαζομένων, αυξάνουν στο έπακρο την κερδοφορία των επιχειρήσεων, ενώ, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης και ολομέτωπου αντεργατικού πολέμου κεφαλαίου - κυβέρνησης - αστικών κομμάτων - Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ανταγωνιστικότητα, καμιά θέση εργασίας δεν εξασφαλίζεται. Χτες η πλειοψηφία της Διοίκησης του σωματείου των ΕΛΠΕ, δηλαδή οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, ανέστειλαν απόφαση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για απεργία. Αυτά τα ελάχιστα πρόσφατα παραδείγματα από τη δράση των συνδικαλιστών των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που πασχίζουν να διορθώσουν οι οπορτουνιστές, αρκούν για να αποκαλύψουν πως η εργατική τάξη όχι μόνο πρέπει να τους εγκαταλείψει οριστικά, αλλά να ακυρώνει τη δράση τους, δράση εχθρική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Είναι όρος για την ενότητα της εργατικής τάξης σε ταξική κατεύθυνση κόντρα στο κεφάλαιο, τα κόμματά του, για την ανασύνταξη του κινήματος και την άνοδο της αποτελεσματικότητάς του, ώστε να βάζει εμπόδια σήμερα, να συγκρουστεί, για ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας του κεφαλαίου.



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Επιχείρησαν συλλήψεις εργαζομένων

ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Προαναγγέλλουν τα επόμενα μέτρα

ΣΕΛ.  6   -   7
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Μαζικές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  10
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Μείωση των αποδοχών κατά 35%

ΣΕΛ.  12
ΠΑΜΕ
Δράση για την απεργία της 19 του Οκτώβρη

ΣΕΛ.  8
ΚΝΕ
Ιστορικοί περίπατοι για μαθητές Γυμνασίου

ΣΕΛ.  15
ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μην πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ
Ψεύτικες οι διαφωνίες εντός ΠΑΣΟΚ

Οι εμφανιζόμενες και πάλι ως σφοδρές διαφωνίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο ψεύτικες και υποκριτικές, αλλά χρήσιμες για τους εκτελεστές των λαϊκών δικαιωμάτων. Με την κριτική τους, κάποιοι απαιτούν την επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων, άλλοι θέλουν να δείξουν ότι δήθεν η κυβέρνηση πιέζεται από την τρόικα και άλλοι φιλοδοξούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιδιωκόμενη συγκυβέρνηση.


ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παράσταση για την προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ