Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11038

ΠΑΜΕ - ΜΑΣ
Συλλαλητήριο ενάντια στο «Νόμο - Πλαίσιο» στις 24 Αυγούστου

Το ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια, διοργανώνουν από κοινού συγκέντρωση ενάντια στη διάλυση της ανώτατης εκπαίδευσης.


ΣΕΛ.  9

ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ τους λαούς για να προστατέψουν τα μονοπώλια

ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα. Δεν πρέπει να αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις, ούτε να υποκύψει στα νέα τρομοκρατικά διλήμματα και απειλές. Επιστροφή στο παρελθόν δεν υπάρχει

  • Η καταρχήν συμφωνία Μέρκελ - Σαρκοζί επαναβεβαιώνει την πρόθεσή τους να περάσουν από φωτιά και σίδερο τους λαούς της Ευρώπης, προκειμένου να προστατεύσουν την ισχύ των μονοπωλίων τους από την κρίση που βαθαίνει.
  • Και αυτή η νέα συμφωνία θα αποδειχτεί προσωρινή. Η κλιμάκωση του πολέμου στα δικαιώματα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της κρίσης υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων.
  • Ο λαός δεν πρέπει να ελπίζει σε λύσεις, όπως το ευρωμόλογο, που του παρουσιάζουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Γι' αυτόν θα είναι ακόμα ένα δηλητήριο, για τα καπιταλιστικά αδιέξοδα ασπιρίνη.
  • Ο φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αν επιβληθεί, θα είναι συμβολικός και το όποιο όφελος θα μοιράζεται στα άλλα τμήματα του κεφαλαίου.
  • Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι που έχουν υποστεί βάρβαρες θυσίες για τον «ευρωμονόδρομο» και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, δεν έχουν κανένα λόγο να δεχτούν να τους καταδικάσουν οριστικά στη φτώχεια.
  • Η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη λαϊκή εξουσία είναι σήμερα επιτακτική και ζωτική ανάγκη για να ζήσει ο λαός καλύτερα, για να αναπτύξει η χώρα τις παραγωγικές της δυνατότητες.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αγώνας για συντάξεις σύμφωνες με τις ανάγκες

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στις επιδοματικές λογικές και για τη διεκδίκηση μισθών και συντάξεων που θα ανταποκρίνονται στις βασικές ανάγκες, απευθύνει το ΠΑΜΕ σε συνδικάτα, εργαζόμενους και συνταξιούχους, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση των νέων κριτηρίων για το ΕΚΑΣ.


ΣΕΛ.  3

Δωράκι στην πλουτοκρατία

Οσες μάσκες και να φορέσουν οι της κυβέρνησης, όσα στημένα ρεπορτάζ και αν ξαμολήσουν στα αστικά ΜΜΕ δεν μπορούν να κρύψουν πως μοναδική τους έγνοια είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Τις τελευταίες μέρες έδωσαν και πήραν οι δηλώσεις και τα ρεπορτάζ για το τάχα κυνηγητό της φοροδιαφυγής. Κάποιες ειδικές περιπτώσεις με μέντιουμ και γιατρούς είχαν αυτή τη φορά πάρει σειρά στην επιχείρηση εντυπωσιασμού. Ετσι σαν το μελάνι της σουπιάς για να μη διακρίνεται, για παράδειγμα, η νόμιμη φοροδιαφυγή της φοροαπαλλαγής στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, η σκανδαλώδης μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων, η μείωση του ΦΠΑ στους μεγαλοξενοδόχους κ.ά. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ώρα που χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και νέα ζευγάρια δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες, η κυβέρνηση συνεχίζει να διευκολύνει εκείνους που έχουν για να αγοράζουν βίλες και να φτιάχνουν πισίνες, αφαιρώντας και αυτό το τυπικό πόθεν έσχες. Δεν επιτρέπεται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο λαός να τους γυρίσει οριστικά την πλάτη. Με το ΚΚΕ ενάντια σε όλους αυτούς που διαιωνίζουν την εξουσία των μονοπωλίων.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διευρύνεται η αντιλαϊκή ατζέντα

ΣΕΛ.  8
ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
«Πλυντήριο» για φοροφυγάδες

ΣΕΛ.  16
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Στη μάχη για την απεργία την Τρίτη

ΣΕΛ.  10
ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
Ναυπηγική βιομηχανία για το λαό

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Παρωνυχίδα μπροστά στα επώδυνα μέτρα

ΣΕΛ.  6
ΠΑΜΕ
Μόνιμη - σταθερή δουλειά και μέτρα προστασίας

Οι άνεργοι δεν πρέπει να παγιδευτούν, έχουν δρόμο να διαλέξουν, να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος για:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.
  • Ουσιαστική προστασία (1.120 ευρώ το μήνα) για όλο το διάστημα της ανεργίας.

ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ