Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10992

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Μοχλός συνεχούς εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας

Την ένταση της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας σηματοδοτεί η απόφαση για τη μεταφορά των εισφορών του κλάδου Υγείας του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).


ΣΕΛ.  12

ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΟΧΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στο φριχτό «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα»
  • Συναγερμός! Ολοι στο πόδι για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.
  • Τη Δευτέρα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για τα μέτρα εξαθλίωσης.
  • ΚΚΕ: Κανένας να μην παγιδευτεί. Το «μεσοπρόθεσμο» της λαϊκής εξαθλίωσης δεν παίρνει βελτίωση.
  • ΠΑΜΕ: Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια, τα πάντα.

ΣΕΛ.  3,   8  -  9

ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δυναμικό «παρών» ανθρώπων του Πολιτισμού

Με πρώτο το πανό όλων των σωματείων, με σύνθημα «Ο Πολιτισμός είναι συλλογική δημιουργία, πρέπει να είναι και συλλογική ιδιοκτησία», με πλακάτ, ντουντούκες και μουσικά όργανα να δίνουν το ρυθμό, καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού συμμετείχαν στη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το Μουσείο Ακρόπολης.


ΣΕΛ.  23

Χρωστούν στο λαό

Εκβιάζουν το λαό με το χρέος που δε δημιούργησε ο λαός. Αναποδογυρίζουν τις αιτίες δημιουργίας του, αποδίδοντάς τες στους μεγάλους μισθούς, στις μεγάλες συντάξεις, στις πολλές κοινωνικές παροχές, δηλαδή σε μια δήθεν λαϊκή ευημερία με δανεικά. Μέγα ψέμα. Το έλλειμμα στα κρατικά ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών είναι τα τεράστια κέρδη στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών. Το χρέος δημιουργήθηκε από τα τεράστια ποσά που δόθηκαν στο κεφάλαιο για επενδύσεις, τα τεράστια κονδύλια για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Από τις τεράστιες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, τα μεγάλα επιτόκια των τραπεζών που δανείζουν. Να πληρώσει η πλουτοκρατία, αυτή άδειασε τα ταμεία, να πληρώσει και αυτά που χρωστά στους εργαζόμενους από την ακόμη μεγαλύτερη, τη νόμιμη κλοπή. Την κλεμμένη υπεραξία, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τον τεράστιο πλούτο της στις τράπεζες της Ελβετίας, τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, τις ελλείψεις στην προστασία των ανέργων, όλα όσα έχει πληρώσει η λαϊκή οικογένεια για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, τους άδικους άμεσους και έμμεσους φόρους, τα τεράστια ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ. Τώρα με το ΚΚΕ. Για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, για να νικήσουν οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός στον ταξικό πόλεμο.



Λιγότερα σχολεία και καθηγητές θέλει η κυβέρνηση

ΣΕΛ.  15
Για το συνέδριο της Συνομοσπονδίας Γονέων

ΣΕΛ.  14
Σύσκεψη του ΜΑΣ για μετανάστες φοιτητές

ΣΕΛ.  15
Ρυθμίσεις για το περιβάλλον υπέρ του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  13
Παλλαϊκός συντονισμός για την απεργία στη ΔΕΗ

ΣΕΛ.  10
Συλλήψεις και προσαγωγές στο ποδόσφαιρο

ΣΕΛ.  29
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥΝ
Αντίσταση σε όλα τα ναρκωτικά

Το ΕΣΥΝ απευθύνει ανοικτό κάλεσμα αντίστασης απέναντι στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης, υποβάθμισης της πρόληψης, πριμοδότησης των υποκατάστατων και αποποινικοποίησης των ναρκωτικών και παλεύει μέσα από ένα ισχυρό και μαχητικό κίνημα. Για το ΕΣΥΝ, το καλύτερο μάθημα για τους νέους είναι ο δρόμος του αγώνα.


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ