Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10760

ΚΚΕ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Ο λαός να διεκδικήσει φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης

Motion Team

Η αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, θα οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση. Το λαϊκό κίνημα, το εργατικό, το αγροτικό πρέπει να είναι σε εγρήγορση, διεκδικώντας αποφασιστικά κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλαδή φθηνό πετρέλαιο για το λαό.


ΣΕΛ.  3

ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ φορομπηχτικά χαράτσια στο λαό

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες τρανταχτές ανατιμήσεις πάνω σε όλους τους φόρους κατανάλωσης, σε ολόκληρη την γκάμα των εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης και μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή του 11% στον υψηλό συντελεστή του 23% του ΦΠΑ από το 2011. Ο εφιάλτης, που ετοιμάζουν, ακουμπάει για τα καλά το πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών και τα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, τιμολόγια πρώην ΔΕΚΟ κ.ο.κ.). Την ίδια ώρα, μετά από «αίτημα» του ΣΕΒ, η κυβέρνηση σπεύδει να κατεβάσει τη φορολογία για τα διανεμόμενα κέρδη από το 40% που είναι σήμερα στο 24% και τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου από το 24% που είναι σήμερα στο 20%.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο Αθήνας για τους παιδικούς σταθμούς

Χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών δεν έχουν γίνει δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την απειλή της απόλυσης και οι σταθμοί συνολικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως πρέπει.


ΣΕΛ.  9

Σε ποια ρότα;

«Ανάπτυξη», ή μείωση κρατικών χρεών; Κάλπικο δίλημμα. Είτε «ανάπτυξη», με φοροαπαλλαγές, κρατική χρηματοδότηση κεφαλαίου, είτε μείωση χρεών για να μπορεί να δανείζεται το κράτος, να τα δίνει στο κεφάλαιο για επενδύσεις, είτε άλλο συνδυασμένο μείγμα αστικής πολιτικής, το αποτέλεσμα θα είναι αντιλαϊκό, αντεργατικό. Τα μονοπώλια ωφελούνται, όχι οι εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι. Η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική, προσωρινή. Θα ακολουθήσει νέα κρίση. Τα μέτρα του μνημονίου είναι συνέχεια όλων των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν σε Ελλάδα, ΕΕ, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, χρόνια πριν. Μέτρα στα πλαίσια της στρατηγικής της Λισαβόνας για την ανταγωνιστικότητα. Στην Ελλάδα, πολλά έρχονται με καθυστέρηση, γι' αυτό είναι πιο σκληρά, παίρνονται πιο γοργά. Στόχος, η ένταση της εκμετάλλευσης των εργατών, η μεγαλύτερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και όπου υπάρχει χρέος, ελλείμματα, κρίση, να αντιμετωπιστούν σε βάρος του λαού. Η κρίση είναι του καπιταλισμού, δεν προέρχεται από την ανικανότητα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ή από τα λαμόγια. Αυτές οι βασικές πολιτικές εκτιμήσεις πρέπει να κυριαρχήσουν στη συνείδηση των εργατικών, λαϊκών στρωμάτων. Διαφορετικά, αγώνες έγιναν, θα γίνουν κι άλλοι, μπορεί και πιο εκρηκτικοί, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι μηδαμινά. Ενα κίνημα μπορεί να ασκήσει πίεση, να φέρει ανατροπές σε όφελος του λαού, μόνο όταν βάλει πλώρη, συνδυασμένα, να παρεμποδίσει την εφαρμογή του μνημονίου, να νικήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να οξύνει την αντιπαράθεση με τα μονοπώλια, τις δυνάμεις του κεφαλαίου, πριν απ' όλα στους τόπους δουλειάς στους κλάδους, αλλά και στις λαϊκές γειτονιές, και όταν βάλει σαν προοπτική να αλλάξει τάξη στην εξουσία και όχι απλώς ένα κόμμα να διαδεχθεί ένα άλλο στην κυβέρνηση. Οργάνωση των εργατών, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, συστράτευση, συντονισμένη πάλη με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, άλλους φορείς στο μαζικό κίνημα, των γονιών, των μαθητών, για την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών. Εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Τι γίνεται με το Ισραήλ και τους «S 300» στην Κρήτη;

ΣΕΛ.  14
Πλούσια δράση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΣΕΛ.  8  -  9
ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Αθλητές χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - «ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ»
Ευχαριστημένοι οι επιχειρηματίες, συναίνεση από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Να καταργηθεί κάθε τέλος

Οχι στην αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που ήδη πληρώνει ο λαός στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Η χρηματοδότηση των φωτοβολταϊκών πάρκων στην ύπαιθρο συνδέεται άμεσα με το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και τη μείωση της αγροτικής παραγωγής. Κατάργηση οποιουδήποτε τέλους για ΑΠΕ, καμία επιδότηση των ιδιωτών επενδυτών. Πάλη για συγκρότηση ενός Ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα Ενέργειας και για λαϊκή εξουσία για να γίνει η ηλεκτρική ενέργεια κοινωνικό αγαθό.


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ