Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10627

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπλοκή με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό

Μέσα από τις μανούβρες και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που αναζητά ισχυρά στηρίγματα στη δοσμένη αντιλαϊκή στρατηγική της, αναδεικνύονται οι δεσμεύσεις και τα ανταλλάγματα που δίνονται στα ιμπεριαλιστικά κέντρα σε όφελος της πλουτοκρατίας με νέους κινδύνους για το λαό.


ΣΕΛ.  2   -   4

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και κοινωνική συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη υπογράμμισε ότι το καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχει τεθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις ως επιτακτική και ώριμη ανάγκη. Από την άποψη της ουσίας συνίσταται στο εξής: Να ανέβει το επίπεδο συνείδησης, οργάνωσης και πάλης της εργατικής τάξης στο ύψος των σύγχρονων απαιτήσεων της ταξικής πάλης που έχει ως κύριο περιεχόμενό της την αναγκαιότητα και δυνατότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, που είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, στην εκμετάλλευση και καταπίεση, στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Αγώνας που απαιτεί, Κόμμα και ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα να είναι σε θέση να αντιπαρατεθούν μαχητικά στην επιθετική στρατηγική του κεφαλαίου και του κράτους του απέναντι στην εργατική τάξη και το κίνημά της και να διεκδικούν δυναμικά την ικανοποίηση των σύγχρονων και βασικών αναγκών των εργαζομένων, με συνδυασμένους μαζικούς αγώνες άμυνας και επίθεσης, στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και με την εξουσία τους, με ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, με σχέδιο και προοπτική για τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  5,   ειδικό ένθετο

MotionTeam

Η ΠΑΣΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΛΕΛΕΡ
Την Κυριακή 28 Μάρτη ο αγωνιστικός γιορτασμός

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον αγωνιστικό γιορτασμό απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Στην ανακοίνωσή της ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: Σήμερα ο αγώνας της μικρής και φτωχομεσαίας αγροτιάς στρέφεται ενάντια στα μονοπώλια και τους εμποροβιομήχανους που συγκεντρώνουν την αγροτική παραγωγή, στις τράπεζες, αλλά και στα κόμματα και κυβερνήσεις, τις συμμαχίες τους που εκφράζονται με την ΕΕ και την κάθε ΚΑΠ, που υπηρετεί τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Τονίζει ότι είμαστε οι πολλοί, για να επιβάλουμε μιαν άλλη πολιτική, υπέρ των συμφερόντων της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς, της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων.


ΣΕΛ.  17


ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΑΣΩΝ
Τα δάση και η γη να γίνουν λαϊκή περιουσία

ΣΕΛ.  8
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ
Η κοινή ανακοίνωση της 8ης Συνάντησης

ΣΕΛ.  18
ΠΑΜΕ
Πλατιά εξόρμηση για αγωνιστική κλιμάκωση

ΣΕΛ.  9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Δυναμικός, αντιμονοπωλιακός, διευρυμένος αγώνας

ΣΕΛ.  14  -  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Ορισμένες πλευρές της ανισοτιμίας τους

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ