Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10296

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πίσω από τη γραμμή της αντιιμπεριαλιστικής - αντιμονοπωλιακής πάλης υπάρχει ενσωμάτωση

Πίσω από τη γραμμή της αντιιμπεριαλιστικής - αντιμονοπωλιακής πάλης υπάρχει ενσωμάτωση, πολύ περισσότερο σήμερα που βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση, όπου το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι διατεθειμένο να κάνει κάποιες παραχωρήσεις που τις έκανε παλιότερα στη δεκαετία του '70 και του '80. Σήμερα, δεν είμαστε σε αυτήν τη φάση. Πίσω, λοιπόν, όχι από το αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό αίτημα, αλλά πίσω από την αντιιμπεριαλιστική γραμμή θα υπάρχει ενσωμάτωση.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ανάγκες και δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων

ΚΚΕ: Οι εργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να οργανώσουν τη δική τους συμμαχία, να ανασυντάξουν το κίνημά τους και να περάσουν στην αντεπίθεση.

  • Το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, τα προγράμματα στήριξης των τραπεζών, τα δημόσια οικονομικά και η κλιμάκωση της επίθεσης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και κυβερνήσεων σε βάρος των λαών, ως απάντηση στην αντιμετώπιση της κρίσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των Συνόδων Γιούρογκρουπ και ΕΚΟΦΙΝ.
  • Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, τα κόμματα που τους υπηρετούν, αποτελούν μια εχθρική συμμαχία που βρίσκεται απέναντί τους. Το σχέδιό τους είναι να φορτώσουν τις συνέπειες της δικής τους κρίσης στα λαϊκά στρώματα.
  • Οι αυταπάτες, η αναμονή, η μοιρολατρία είναι σήμερα επικίνδυνες. Να αντεπιτεθεί ο λαός, διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα στο εισόδημα και στην εργασία, ριζικές αλλαγές στην οικονομία, ώστε η ανάπτυξη να υπηρετεί τις δικές του ανάγκες.

ΣΕΛ.  15

ΑΠΟΛΥΣΗ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Απάντηση με μαζικές μαχητικές συγκεντρώσεις

Με νέες μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις σε πόλεις όλης της χώρας, έξω από καταστήματα της πολυεθνικής «Τζάμπο», τα ταξικά συνδικάτα στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν το περασμένο Σάββατο συνέχεια στον αγώνα, για την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του εργαζόμενου, παρά τις προσπάθειες των κατασταλτικών μηχανισμών να επέμβουν και να τρομοκρατήσουν.

Η «σκυτάλη» περνάει σήμερα στον Πειραιά, με παμπειραϊκό συλλαλητήριο, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.


ΣΕΛ.  21


KKE
Πάλη κατά της ακρίβειας σημαίνει απειθαρχία και ανυπακοή

ΣΕΛ.  14
«ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ
Στήνονται τα θεμέλια των αντιδραστικών αλλαγών

ΣΕΛ.  17
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου

Πανελλαδική αγροτική σύσκεψη το ερχόμενο Σάββατο, στον Παλαμά Καρδίτσας.


ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Νέα αγωνιστική πρωτοβουλία αύριο

ΣΕΛ.  19
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Αρχίζει το «παζάρι» κυβέρνησης - MIG

ΣΕΛ.  33

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ