Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10177

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Κοινή ανακοίνωση της Συνάντησης στη Θεσσαλονίκη

Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων από τις χώρες των Βαλκανίων Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, ΠΓΔΜ, Σερβία και Τουρκία.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
Ζουν σε απόλυτη εξαθλίωση και εξευτελισμό

Εκεί, όπου αμέτρητοι μετανάστες και πρόσφυγες ζουν τον απόλυτο εξευτελισμό, βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ μέλη και στελέχη της ΚΟΑ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  20  -  21

ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ οι έξι στους δέκα συνταξιούχους

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χτες από τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, για τις συντάξεις του 2008

Με λιγότερα από 600 ευρώ το μήνα προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα έξι στους δέκα συνταξιούχους. Με λιγότερα από 500 ευρώ επιβιώνουν και οι 9 στους 10 συνταξιούχους του ΟΓΑ. Από την επεξεργασία των στοιχείων για τις συντάξεις του 2008 που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι το ΙΚΑ και τα Ταμεία του ενοποιημένου ΟΑΕΕ δίνουν τις χαμηλότερες συντάξεις, καταδικάζοντας εκατομμύρια απόμαχους της δουλειάς στην απόλυτη φτώχεια.

Βασικές αιτίες των χαμηλών συντάξεων είναι οι χαμηλοί μισθοί, το καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης, η υποαπασχόληση, η ανεργία κ.ά. Επιβεβαιώνονται στο ακέραιο οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού και συνταξιουχικού κινήματος, για το βαθιά ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι αναγκαία η διεύρυνση του μετώπου εργαζομένων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων που θα διεκδικούν 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη, ουσιαστικές παροχές για όλους τους απόμαχους της δουλειάς, αντίστοιχες των σύγχρονων αναγκών τους.


ΣΕΛ.  3

Motion Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Χιλιάδες λαού και νεολαίας στο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από τριάντα χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων, αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Γιόρτασαν μαζί με το ΚΚΕ τα 90 χρόνια του, μαζί με τους Κνίτες τα 40χρονα της Οργάνωσής τους. Στην κατακόκκινη πολιτεία που στήθηκε στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», ξεδιπλώθηκαν η μία μετά την άλλη οι σελίδες από τις ηρωικές στιγμές κοντά ενός αιώνα σκληρής ταξικής αναμέτρησης, με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, κάθε στιγμή. Με επιτυχία έγιναν οι εκδηλώσεις και στις άλλες πόλεις. Σκυτάλη, πλέον στην Αθήνα, στο κεντρικό Φεστιβάλ, από Πέμπτη έως Κυριακή.


ΣΕΛ.  8  -  14


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ασπίδα της ταξικής εκμετάλλευσης η αστική δημοκρατία

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βαθύτερη εμπλοκή στον Καύκασο

ΣΕΛ.  16
ΠΑΣΟΚ
Παραπλανητικές και υποκριτικές διακηρύξεις

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Απεργιακή απάντηση για τα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  29
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο όνομα της κρίσης η κλιμάκωση της επίθεσης

ΣΕΛ.  33
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΤΡΩΝ
Από σήμερα η αύξηση των διοδίων

ΣΕΛ.  28

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ