Με την ακρόαση φορέων συνεχίστηκε χτες η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Συνολικά είχαν κληθεί 18 συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τάχθηκαν ενάντια στο νομοσχέδιο με αποχρώσεις, χωρίς όμως να αμφισβητούν τον πυρήνα του προβλήματος, τη στρατηγική της απελευθέρωσης.
Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Αν. Ρέλιας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στη "μικρή ΔΕΗ" δεν υπάρχουν επενδυτές, αλλά μεταβίβαση δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες χωρίς κοινωνικά οφέλη». Αποκλειστικά στο νομοσχέδιο και στα προβλήματα που προκαλεί στην «ανάπτυξη» επικέντρωσαν οι εκπρόσωποι των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», Γ. Αδαμίδης, σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο «δεν προωθείται ο ανταγωνισμός, αλλά η "κακή" και η "καλή" τράπεζα», ενώ αναρωτήθηκε για τη «μικρή ΔΕΗ» «με τι τιμή θα τροφοδοτεί την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΕΛΛΑΔΑΣ».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ διαμαρτυρήθηκε γιατί «διαμορφώνονται ολιγοπωλιακές μορφές», ενώ ο περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, επισήμανε ότι «υπάρχει εδώ ευθεία αμφισβήτηση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας». Αυτοί που εμφανίστηκαν υπέρ του νομοσχεδίου ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ), Αν. Μακρής, ο οποίος ζήτησε να εξασφαλιστεί «ο υγιής ανταγωνισμός», αλλά και ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Ν. Βασιλάκος.
Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης, εκφράζοντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα και τη στρατηγική των μονοπωλιακών ομίλων, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο είναι ενταγμένο «στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ασφάλειας».