Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού που δεν παραγράφεται

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ για την υπόθεση των υποβρυχίων και την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της παραλαβής από τη Βουλή της δικογραφίας που σχηματίστηκε περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης υπουργών - μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευ. Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και Γ. Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών, για την υπόθεση των υποβρυχίων, οι δύο εισαγγελείς (Π. Παπανδρέου και Α. Ελευθεριάνος) που διαβίβασαν τη δικογραφία στη Βουλή, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι στο διαβιβαστικό αναφέρονται σε προκαταρκτική εξέταση. Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Κουτζαμάνη, όπου κλήθηκαν στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας, υποστήριξαν ότι τήρησαν τη διατύπωση που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

«Κακή» χαρακτηρίζεται από την πλευρά του Αρείου Πάγου η διατύπωση του διαβιβαστικού, αφού ούτε έγινε προκαταρκτική έρευνα, ούτε θα μπορούσε να γίνει, όπως αναφέρεται, για περίπτωση που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Βουλής.

Σε σχέση με την υπόθεση των υποβρυχίων και την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια καταδικάζει την πολιτική ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και έχει θέσει ζήτημα συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθούν αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, τη διάλυση των Ναυπηγείων κλπ. Γι' αυτό και ψήφισε στη Βουλή υπέρ της πρότασης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απορρίφθηκε.

Τα προβλήματα που αφορούν τη Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τα υποβρύχια αναδεικνύουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις ευθύνες της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Σχετικά με την αποστολή δικογραφίας στη Βουλή για το θέμα των υποβρυχίων, το ΚΚΕ επαναφέρει τη θέση του για την ανάγκη ουσιαστικής διερεύνησης της υπόθεσης και σημειώνει ότι το έγκλημα σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και η υπόθεση των υποβρυχίων είναι διαρκές έγκλημα κατά του λαού που δεν μπορεί να παραγραφεί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ