Παρασκευή 21 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
ΧΑΝΙΑ
Κανένας συμβιβασμός με τη δραματική κατάσταση στην Πρόνοια

Περιοδεία στους χώρους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλ. Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ηρωικές χαρακτήρισε τις προσπάθειες των εργαζομένων στο Θεραπευτήριο, ο Αλέκος Μαρινάκης, όπου με προσωπική συμβολή κόντρα στις περικοπές, τη συρρίκνωση, την εργασιακή τους αβεβαιότητα, παλεύουν και προσφέρουν βοήθεια στους ασθενείς που φιλοξενεί το ίδρυμα. Παράλληλα καταδίκασε την υποβάθμιση και εξαθλίωση των δομών πρόνοιας καθώς με αυτό τον τρόπο δρομολογείται σαν λύση η ιδιωτικοποίηση, ο εθελοντισμός, η επιχειρηματική «φιλανθρωπία» και οι πληρωμές από τους φιλοξενούμενους.

Οπως επισήμανε: «Η ανάθεση των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί ολοκληρωμένα τις λαϊκές ανάγκες, αντίθετα ενισχύει το συνολικότερο αντιλαϊκό σχεδιασμό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και της ΕΕ, τους στόχους της στρατηγικής της Λισαβόνας στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους στην Πρόνοια, τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να μη συμβιβαστούν με τη δραματική κατάσταση, αλλά να διεκδικήσουν με βάση τις ανάγκες που σήμερα μπορεί να καλύψει η επιστήμη και η τεχνολογία, με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και δημόσιο και δωρεάν φορέα Υγείας -Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ