Παρασκευή 21 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Με την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ οι εργαζόμενοι πληρώνουν πανάκριβα υποβαθμισμένες υπηρεσίες

Σε θερμό κλίμα συζήτησαν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας στα μαγειρεία στο Χριστοδουλάκειο με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν από την ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, αλλά και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό κουζίνας, οι εργαζόμενοι με φιλότιμο και με αντίληψη της κοινωνικής διάστασης της δουλειάς τους ετοιμάζουν καθημερινά χιλιάδες μερίδες φαγητού για τα παιδιά του δικτύου των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, για μαθητές που υποσιτίζονται και για τον ΚΥΑΔΑ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τους εργαζομένους του Δήμου, ενώ ο Νίκος Σοφιανός επανέλαβε τις θέσεις που πάλεψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στα δημοτικά συμβούλια τα προηγούμενα χρόνια:

«Ο Δήμος είναι πρώτα απ' όλα οι κοινωνικές υπηρεσίες που έχει ευθύνη να προσφέρει στους δημότες. Με την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που εφαρμόζει η δημοτική αρχή, οι εργαζόμενοι πληρώνουν πανάκριβα για να παίρνουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Δεν θα κουραζόμαστε να το λέμε: Οταν μιλάμε για το Δήμο της Αθήνας αναφερόμαστε πρώτα απ' όλα στους χιλιάδες εργαζομένους που παρά την αβεβαιότητα και τους τσακισμένους μισθούς, δίνουν τη μάχη για να λειτουργήσουν καθημερινά οι κοινωνικές δομές στην πόλη.

Πιέζαμε διαρκώς τη Δημοτική αρχή για τη στήριξη της λειτουργίας του δικτύου των Παιδικών Σταθμών. Προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα που έγιναν δεκτά, όπως η αύξηση στις 15.000 ευρώ του οικογενειακού εισοδήματος κάτω από το οποίο οι γονείς δεν υποχρεούνται να πληρώνουν τροφεία, η μείωση των τροφείων σε άλλες κατηγορίες, η διεύρυνση του δικαιώματος να κάνουν αίτηση στους παιδικούς σταθμούς γονείς άνεργοι καθώς και ελευθεροεπαγγελματίες που τα παιδιά τους τα προηγούμενα χρόνια δεν γινόντουσαν δεκτά.

Στηρίξαμε αταλάντευτα το δικαίωμα των εργαζομένων και στο Βρεφοκομείο για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πιέσαμε για την πρόσληψη των 274 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ που θα κάλυπταν άμεσες και αυξημένες ανάγκες στους παιδικούς σταθμούς.

Καταψηφίσαμε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου που προβλέπει το 1/3 των εργαζομένων να είναι συμβασιούχοι, θεσμοθετώντας και διευρύνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στις δομές του.

Ο δήμαρχος διαφημίζει ότι μείωσε τις επιδοτήσεις στα Νομικά Πρόσωπα κατά 40%. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μειώνεται η επιχορήγηση του Δήμου προς το ΔΒΑ, συρρικνώνοντας το δίκτυο των παιδικών σταθμών και υποβαθμίζοντας εκ των πραγμάτων τις υπηρεσίες τους.

Στο ΔΣ του Βρεφοκομείου όπως και στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση για ανέγερση 25 νέων παιδικών σταθμών σε οικόπεδα που ανήκουν στο ίδρυμα, αντιμετωπίζοντας με ένα άμεσο πρόγραμμα το πρόβλημα της καταλληλότητας των κτιρίων ορισμένων σταθμών».

Τέλος, τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι και στο Δήμο να προσπεράσουν τη λογική που καλλιεργούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ότι «η ΕΕ και η οικονομία του κεφαλαίου είναι μονόδρομος. Μια θέση που ενισχύει την ηττοπάθεια και καθηλώνει τις διαθέσεις για αντίδραση σε αυτή την πολιτική που δημιουργεί αγανάκτηση μαζί με φόβο και αυταπάτες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ