Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αν δεν γυρίσει η προπέλα...

«Είμαι ανοικτός σε προτάσεις και ιδέες που μπορούν να φέρουν ακόμη πιο ψηλά την ελληνική σημαία στην παγκόσμια Ναυτιλία (...) Η ελληνική Ναυτιλία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή ναυτιλιακή πραγματικότητα αφού αποτελεί το 15% της Παγκόσμιας Ναυτιλίας και το 40% της Ευρωπαϊκής. Θα λέγαμε ότι είναι ένα από τα Ελληνικά "success stories"». Αυτά δήλωνε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee), προκαλώντας για μια ακόμα φορά τους ναυτεργάτες.

Η δύναμη των εφοπλιστών και τα «success stories» τους είναι πληρωμένα πανάκριβα από τους ναυτεργάτες και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας, που τώρα θα κληθούν να πληρώσουν και άλλα. Είναι πληρωμένα με την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών στα καράβια, ακόμα και με τη ζωή τους. Είναι πληρωμένα με τα αμέτρητα προνόμια και φοροαπαλλαγές που παρέχουν απλόχερα στους εφοπλιστές όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Προνόμια που βγαίνουν από το λεηλατημένο εισόδημα του λαού. Ηδη έχουν ψηφιστεί στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Ενώ τώρα, όπως άλλωστε προαναγγέλλει και ο υπουργός με το «είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες», ετοιμάζεται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων των ναυτεργατών και η επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ό,τι σημαίνει αυτό για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Την ερχόμενη Τρίτη, μάλιστα, θα συναντηθεί με την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) για την «απελευθέρωση» των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων.

Οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν πως είναι μονόδρομος η πάλη ενάντια στ' αφεντικά, στις κυβερνήσεις τους, στην εξουσία τους, που πρέπει να πάρει τη ρότα που χαράζει το σύνθημα: «Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις, θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρεκόρ κερδών, εκμετάλλευσης και στήριξης από το κράτος(2019-09-07 00:00:00.0)
«Ψήνεται» κρατική χρηματοδότηση στους εφοπλιστές για την ανανέωση του στόλου τους(2019-07-12 00:00:00.0)
«Σκάνε» από κερδοφορία, επιτίθενται στα εργασιακά δικαιώματα για να τη θωρακίσουν(2017-05-12 00:00:00.0)
Οι αγώνες και ο "διάλογος"(1997-05-21 00:00:00.0)
Ο "ΔΙΑΛΟΓΟΣ" ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ(1997-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ