Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συζητούν την πορεία του αγώνα τους

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για συνέχιση και κλιμάκωση. Γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ σήμερα

Συνεδριάζουν σήμερα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας προκειμένου να εκτιμήσουν την πορεία της πενθήμερης απεργίας των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Χτες, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας των δασκάλων - νηπιαγωγών και τέταρτη της πενθήμερης απεργίας των καθηγητών, έγιναν γενικές συνελεύσεις στις ΕΛΜΕ και στους συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Στις συνελεύσεις αυτές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν ότι η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες έδειξε τις αγωνιστικές διαθέσεις και ανοίγει το δρόμο για συνέχιση και κλιμάκωση, σημειώνοντας παράλληλα: «Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι' αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα».

Το ΠΑΜΕ καλεί: Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ. Δε δεχόμαστε ούτε μία απόλυση, ούτε μία διαθεσιμότητα. Το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών να μείνει στα χαρτιά - Ενα σχολείο για όλα τα παιδιά. Ν' αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος που προωθεί 28άρια τμήματα, κλείνει ολοήμερα, οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην κινητικότητα.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ κάλεσαν σε «ενιαία πάλη κι όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας. Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική πρέπει να υπηρετήσουν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και το περιεχόμενο της απεργίας μας», τονίστηκε.

Αγωνιστικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα δράσης που πρότεινε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις γενικές συνελεύσεις συνίσταται στα εξής:

-- Συνέχιση και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, με τη μορφή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από 23 - 24 Σεπτέμβρη, με αγωνιστικές δραστηριότητες την πρώτη μέρα και κάθε δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας Γενική Συνέλευση, έτσι ώστε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να συζητούν, να αποφασίζουν, να παίρνουν την υπόθεση της οργάνωσης και της κλιμάκωσης του αγώνα στα χέρια τους, παίρνοντας υπόψη: τη συμμετοχή στην απεργία και τις Γενικές Συνελεύσεις, την κοινή δράση και τη συμμαχία με τους άλλους κλάδους, τη συμπόρευση και τον κοινό αγώνα με τους γονείς.

-- Καθημερινό πρόγραμμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων από κάθε Σύλλογο και ΕΛΜΕ, από κάθε απεργιακή επιτροπή, με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συναυλίες κ.ά.

-- Συσκέψεις με γονείς και μαθητές σε κάθε σχολείο, σε κάθε Δήμο, κοινή αγωνιστική δράση. Ενημέρωση για το νομοσχέδιο της σφαγής των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.

-- Να δώσουν οι εκπαιδευτικοί μάθημα αγώνα στους μαθητές. Από κοινού και χέρι χέρι σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια των μαθητών.

-- Συμμετοχή στις 5 Οκτώβρη στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και σ' όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες.

-- Προετοιμασία όλων των κλάδων μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για νέα προειδοποιητική πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη.

-- Καταδίκη, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησε ένα νέο άνθρωπο στο Κερατσίνι, που οργάνωσαν δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ.

Οπως σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ στην πρότασή του προς τις Γενικές Συνελεύσεις, «το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική. Για το λόγο αυτό, δεν μπορεί το κίνημα να παλεύει για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει στη θέση της μία άλλη, η οποία, έστω και με διαφορετικό μείγμα διαχείρισης, θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Εννοείται ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση τόσο το καλύτερο. Κάνουμε όμως καθαρό προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε ένα λαϊκό κίνημα που θα βάζει πλάτες στις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη" και να μας φέρει το ΠΑΣΟΚ "από την πίσω πόρτα"».

«Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και οι ανάγκες μας χρειάζεται σύγκρουση με την ΕΕ και την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου, χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης. Και τέτοια γραμμή δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η νέα σοσιαλδημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για ένα τέτοιο κίνημα. Θέλει ένα κίνημα που να στηρίζει τον ευρωμονόδρομο και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, να στηρίζει ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, αυτό που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

  • Σε συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17) προχωρούν σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι μία σειρά σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ