Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Βαφτίζει τους άνεργους «επιχειρηματίες»

Πρωταγωνιστεί η δημοτική αρχή Αθήνας στην περαιτέρω υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, στην κατάτμηση του κοινωνικού έργου, στο να βαφτίζει τους άνεργους «επιχειρηματίες». Την ερχόμενη Πέμπτη κάνει φιέστα ως «απαρχή ενός οργανωμένου προγράμματος δράσεων για την προώθηση της Κοινωνικής Καινοτομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα».

Στόχος, «να φέρει πιο κοντά τους ενδιαφερόμενους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία και τελικά να λειτουργήσει ενισχυτικά για τις υφιστάμενες προσπάθειες κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς και να κινητοποιήσει μια νέα γενιά Ελλήνων κοινωνικών επιχειρηματιών». Θα μιλήσουν κι εκπρόσωποι των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, της ΕΕ, αλλά και «δραστήριοι κοινωνικοί επιχειρηματίες». Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου τονίζεται ότι «είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ως λύσης στα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η πόλη».

Στην πραγματικότητα, ενώ απολύουν κόσμο και υποβαθμίζουν παραπέρα υπηρεσίες, βάζουν τις στρατιές ανέργων να στήνουν επιχειρήσεις για να τους αναθέσουν την ενασχόληση με βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, όπως τους παιδικούς σταθμούς (γίνεται ήδη σε μια σειρά δήμους), για την παροχή δε αυτών των υπηρεσιών οι εργαζόμενοι να πληρώνουν τροφεία, όπως στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, ή αν θα είναι μικρότερα τα τροφεία θα πάρουν εντελώς υποβαθμισμένες υπηρεσίες. Ετσι κι αλλιώς εμπορευματοποιούν παραπέρα αυτές τις υπηρεσίες ενώ στους άνεργους τάζουν λαγούς με πετραχήλια, όταν είναι ζήτημα αν βγάζουν στοιχειωδώς μεροκάματο, αφού το λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα δεν περισσεύει για αγορά τέτοιων υπηρεσιών.

Η Fed και η κρίση στις ΗΠΑ

Με προχτεσινή της απόφαση, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διατηρεί αμετάβλητο το πρόγραμμά αγοράς ομολόγων, ύψους 85 δισ. δολαρίων το μήνα, παρά τς προβλέψεις οικονομολόγων ότι θα ξεκινούσε η σταδιακή κατάργησή του, με μείωση αρχικά στα 75 δισ. δολάρια. Η Fed ισχυρίζεται ότι η οικονομία εξακολουθεί να χρειάζεται υποστήριξη, μέχρι να υπάρξουν ασφαλή δεδομένα για διατηρήσιμη ανάκαμψη, τη στιγμή μάλιστα που αναθεώρησε στο 2,3% (από 2,6) τις προβλέψεις για αύξηση του ΑΕΠ φέτος. Η Fed συνεχίζει να κόβει χρήμα για να διαχειριστεί την κρίση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, ξεπερνιέται με βασανιστικούς ρυθμούς και η όποια ανάκαμψη είναι αναιμική. Τα επεκτατικά μέτρα διαχείρισης που παίρνει, σε τίποτα δεν αλλάζουν τη μαύρη καθημερινότητα που ζουν τα λαϊκά στρώματα στην Αμερική. Τα χρήματα κατευθύνονται κατά κανόνα στα μονοπώλια για επενδύσεις εντός και εκτός ΗΠΑ. Αρα, η βαθιά καπιταλιστική κρίση και τα ζόρια των αστών να τη διαχειριστούν, είναι ένα το κρατούμενο σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ. Το δεύτερο είναι, ότι με οποιοδήποτε μείγμα, τη νύφη την πληρώνει ο λαός.

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει

Οι τράπεζες, λέει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά με κεφάλαια 2,06 δισ. ευρώ, με χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Ανάπτυξης. Ποια είναι αυτά; Τα προγράμματα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» (επενδύσεις για «ενεργειακή θωράκιση» κατοικιών), το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, τα δάνεια που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΤΕπ, τα προγράμματα Jessica (επενδύσεις σε έργα «βιώσιμης ανάπτυξης») και Jeremie (δάνεια για σύσταση ή εκσυγχρονισμό επιχείρησης). Ολα τα παραπάνω προβλέπουν κατά βάση δανειοδότηση με εγγύηση ευρωπαϊκών και κρατικών κονδυλίων. Δηλαδή, εγγυημένα κέρδη για τις τράπεζες (που μπούκωσαν ήδη από τα δεκάδες δισ. της ανακεφαλαιοποίησης), με λεφτά του λαού, που διοχετεύονται κατά κανόνα σε μεγάλες επιχειρήσεις, για να κάνουν επενδύσεις. Ενα μικρό μέρος τους μπορεί να πάει και σε μικρούς ΕΒΕ, για να τονώσει την αυταπάτη της επιβίωσης στο μονοπωλιακό ανταγωνισμό. Και να τους μπλέξει με τις τράπεζες, λες και μπορούν να αντεπεξέλθουν με τα δάνεια που στη συνέχεια τους πνίγουν. Εχουν πείρα οι ίδιοι οι μικροί ΕΒΕ. Με άλλα λόγια, Γιάννης κερνάει (οι επιχειρηματίες, το κράτος τους και η ΕΕ) και Γιάννης πίνει (οι επιχειρηματίες). Αυτό εννοούν τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λένε να συμβάλουν οι τράπεζες στην «πραγματική οικονομία» και γι' αυτό ο λαός πρέπει να απορρίψει τα ιδεολογήματά τους.

«Επιδόρπιο» στην κοροϊδία...

Ενόψει της σημερινής συνάντησης του Γ. Στουρνάρα με εκπροσώπους της «Moody's», η κυβέρνηση διαρρέει ότι ο καπιταλιστικός οίκος αξιολόγησης αναμένεται να αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία από τη βαθμίδα «C» που την κατατάσσει σήμερα. Λένε, δηλαδή, στο λαό ότι τώρα που ...χόρτασε ψωμί με το «πρωτογενές πλεόνασμα», θα του σερβίρουν και «επιδόρπιο» για να χωνέψει! Η αναβάθμιση της οικονομίας από τη «Moody's» ισοδυναμεί με εύσημα για την πορεία των αντιλαϊκών μέτρων. Η κοροϊδία στο λαό απογειώνεται και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Σε ποιο χώμα φυτρώνουν;

«

Ομόφωνη καταδίκη της Χρυσής Αυγής», λένε τα αστικά ΜΜΕ, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα σε Κερατσίνι και Πέραμα. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη μιας εγκληματικής ενέργειας, η στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή δεν έχει την ίδια αφετηρία και το ίδιο περιεχόμενο για όλα τα κόμματα και τις δυνάμεις που δρουν στο κίνημα. Το αστικό σύστημα γεννάει και ταΐζει τον φασισμό, για να τον χρησιμοποιήσει ενάντια στο κίνημα και στους πιο πρωτοπόρους εργάτες. Από αυτή τη σκοπιά, το «όχι» στη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο για τα κόμματα που υπηρετούν και στηρίζουν το σύστημα και για το ΚΚΕ, που παλεύει να το ανατρέψει.

Σε τι έδαφος αναπτύχθηκε η Χρυσή Αυγή; Ορισμένα παραδείγματα: Στις «πλατείες», που εκθείαζαν τα αστικά ΜΜΕ, επειδή ήθελαν να φέρουν σε αντιπαράθεση το αυθόρμητο με το οργανωμένο και να λοιδορήσουν την αξία της οργανωμένης ταξικής πάλης, τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «κλέφτες πολιτικοί», «να καεί το .... η Βουλή», «οι 300 στο Γουδή» και άλλα παρόμοια. Τα ίδια συνθήματα αξιοποίησε η Χρυσή Αυγή στην προπαγάνδα της. Μάλιστα, πάτησε στα ιδεολογήματα που έσπερναν τα αστικά ΜΜΕ και κόμματα, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι για την κρίση ευθύνονται οι σπατάλες, τα λαμόγια πολιτικοί και ότι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν για να δει χαΐρι ο λαός. Μήπως την ίδια λογική δεν υπηρετούσαν και οι «επιδρομές» σε σπίτια πολιτικών, με επικεφαλής τον Κολλάτο, τον οποίο περίμεναν οι κάμερες σε κάθε του εφόρμηση; 'Η τα «ντου» εναντίον πολιτικών στις παρελάσεις, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να λέει ότι έριξαν τότε την κυβέρνηση;

Ο ρατσιστικός λόγος της Χρυσής Αυγής ενθαρρύνεται από την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία παρουσιάζει ταυτόχρονα τους μετανάστες σαν μια από τις αιτίες της κακοδαιμονίας για τους Ελληνες. «Καθαρίσαμε τα κέντρα των πόλεων», κόμπαζε πρόσφατα από τη ΔΕΘ ο Αντ. Σαμαράς. Και οι χρυσαυγίτες φροντίζουν πράγματι να «καθαρίσουν» τις πλατείες από μετανάστες, χρησιμοποιώντας ρόπαλα, στιλέτα και άλλα φονικά εργαλεία. Μήπως το δήθεν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που επιχείρησε να φέρει η κυβέρνηση, και το οποίο άνοιγε το δρόμο για την ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης για την Ιστορία και την εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού, δεν ήταν βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής; Μήπως η θεωρία των άκρων, που αποτελεί επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, δεν παίζει τέτοιο ρόλο;

Ακόμα πιο πέρα: Το σύστημα καλλιεργεί τον ατομισμό, το «ο θάνατός σου η ζωή μου». Λοιδορεί αξίες όπως η συλλογικότητα στη ζωή, στη διεκδίκηση, στον αγώνα. Καλλιεργεί συνειδητά την αντίληψη στο λαό ότι τα προβλήματά του θα τα λύσει με ανάθεση σε ένα κόμμα της διαχείρισης, ή σε μια δύναμη όπως η Χρυσή Αυγή, που προβάλλεται σαν δήθεν «αντισυστημική», ενώ είναι μέχρι το μεδούλι του συστήματος. Το κίνημα, η εργατιά, ο λαός καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με τους δολοφόνους, τα τσιράκια των αφεντικών. Εχει τις δικές του αξίες, ξένες και εχθρικές για τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει. Με αυτές τις αξίες, με οργανωμένη ταξική πάλη, μπορεί να στείλει τους φασίστες στις τρύπες τους και τον καπιταλισμό στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

Υπάρχει πρόταση

«Οποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα χρόνια κοσκινίζει»... Αυτό μας θύμισε εγκύκλιος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ προς τις οργανώσεις μέλη της, στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες, με την οποία τους ζητά να απαντήσουν για το ποια πρέπει να είναι η στάση του συνδικαλιστικού κινήματος στην επίθεση που δέχονται και τον τρόπο οργάνωσης της πάλης. Οχι βέβαια γιατί η γνώμη των δευτεροβάθμιων οργανώσεων δεν είναι αναγκαία. Ισα ίσα που αυτή πρέπει να διατυπώνεται άμεσα και χωρίς κωλυσιεργίες. Μόνο που το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό. Γιατί άπαντες και πολύ περισσότερο οι συνδικαλιστές αυτών των δευτεροβάθμιων οργανώσεων γνωρίζουν και τα προβλήματα και την απάντηση που πρέπει να δοθεί. Αρκετά συνδικάτα μάλιστα βρίσκονται ήδη σε αγωνιστική κινητοποίηση. Η ΓΣΕΕ πετάει το μπαλάκι στα συνδικάτα χωρίς να διατυπώνει πρόταση ελπίζοντας ότι έτσι θα φτάσει στο Δεκέμβρη, όπου ίσως παραμονές των γιορτών ρίξει και μια «τουφεκιά» για την τιμή των όπλων...

Την ίδια ώρα κάνει γαργάρα το γεγονός ότι έχουν διατυπωθεί συγκεκριμένες προτάσεις από το ΠΑΜΕ να προετοιμαστεί η εργατική τάξη για Γενική Απεργία και οι δυνάμεις του μέσα στα συνδικάτα παλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή για την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης από τα κάτω, μέσα στους χώρους δουλειάς. Αυτό ακριβώς δε θέλει να συμβεί η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ και ζητά από τα συνδικάτα να εκθέσουν γενικώς τις απόψεις τους.

Βρώμικο δημοσίευμα

Ο ιστότοπος «Defencenet» (ασχολείται με στρατιωτικά θέματα από εθνικιστική κατά βάση σκοπιά), χρεώνει στο ΚΚΕ, «εμφυλιοπολεμική προτροπή (...) να επιτεθούν Ελληνες κατά Ελλήνων με συνθήματα του 1944 και του 1946-1949», επειδή στη δήλωσή του από τη συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων στο Κερατσίνι, ο ΓΓ της ΚΕ είπε: «Πρόκειται για εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων, που ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη, σύνθημά του, τα λόγια του ποιητή "το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"». Και μιλάνε για εμφύλιο χρεώνοντας το ΚΚΕ, την ώρα που η χρυσαυγίτες δολοφονούν. Τι τους πείραξε; Η τελευταία αποστροφή της δήλωσης, δηλαδή τα λόγια του ποιητή είναι που τους πείραξαν; Γιατί άραγε; Τους πόνεσε η προτροπή να τσακιστεί ο φασισμός; Τον θέλουν να υπάρχει; Φαίνεται πως το βρώμικο site, ζεσταίνει την πλάτη της Χρυσής Αυγής και «ταΐζει» τον αντικομμουνισμό και την εμετική προπαγάνδα της. Πάντως, δε θα τους γίνει το χατίρι, οι φασίστες κέρβεροι του συστήματος της εκμετάλλευσης θα τσακιστούν τελικά από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Αν δεν γυρίσει η προπέλα...

«Είμαι ανοικτός σε προτάσεις και ιδέες που μπορούν να φέρουν ακόμη πιο ψηλά την ελληνική σημαία στην παγκόσμια Ναυτιλία (...) Η ελληνική Ναυτιλία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή ναυτιλιακή πραγματικότητα αφού αποτελεί το 15% της Παγκόσμιας Ναυτιλίας και το 40% της Ευρωπαϊκής. Θα λέγαμε ότι είναι ένα από τα Ελληνικά "success stories"». Αυτά δήλωνε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee), προκαλώντας για μια ακόμα φορά τους ναυτεργάτες.

Η δύναμη των εφοπλιστών και τα «success stories» τους είναι πληρωμένα πανάκριβα από τους ναυτεργάτες και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας, που τώρα θα κληθούν να πληρώσουν και άλλα. Είναι πληρωμένα με την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών στα καράβια, ακόμα και με τη ζωή τους. Είναι πληρωμένα με τα αμέτρητα προνόμια και φοροαπαλλαγές που παρέχουν απλόχερα στους εφοπλιστές όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Προνόμια που βγαίνουν από το λεηλατημένο εισόδημα του λαού. Ηδη έχουν ψηφιστεί στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Ενώ τώρα, όπως άλλωστε προαναγγέλλει και ο υπουργός με το «είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες», ετοιμάζεται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων των ναυτεργατών και η επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ό,τι σημαίνει αυτό για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Την ερχόμενη Τρίτη, μάλιστα, θα συναντηθεί με την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) για την «απελευθέρωση» των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων.

Οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν πως είναι μονόδρομος η πάλη ενάντια στ' αφεντικά, στις κυβερνήσεις τους, στην εξουσία τους, που πρέπει να πάρει τη ρότα που χαράζει το σύνθημα: «Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις, θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις».

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Βαστάζοι του συστήματος

Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό. Δεν είναι μόνο η ιστορική εμπειρία που το επιβεβαιώνει. Είναι οι θέσεις της και η ίδια της η δράση. Δεν υπάρχει αξίωση βιομηχάνων, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών που ο χρυσαυγίτικος συρφετός να μην έκανε σημαία του. Τι ζητάνε σήμερα τα αφεντικά; Φτηνούς και υποταγμένους εργάτες ή στη γλώσσα τους «μείωση του κόστους εργασίας και κοινωνική συνοχή». Μέτρα, δηλαδή, ικανά να τους ξελασπώσουν απ' την καπιταλιστική κρίση, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους, με αποτελειωμένη την εργατική τάξη. Σε απευθείας σύνδεση με μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές η χρυσαυγίτικη αγέλη αναμεταδίδει τις αξιώσεις τους.

Λένε για τη Ζώνη: «Τα μεροκάματα που παίρναμε (...) ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά (...) Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες...». Ποιος φταίει που οι εργάτες στη Ζώνη δε δουλεύουν τζάμπα; Ο βουλευτής Λαγός έχει την απάντηση: «Για την κατάντια αυτή φταίνε οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ». Στην Εύβοια, και όχι μόνο, η Χρυσή Αυγή έστησε δουλεμπορικό γραφείο. Για να προμηθεύει με φτηνό και με το βούρδουλα υπάκουο -ντόπιο πράμα και τζάμπα- εργατικό δυναμικό τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τι διαφορετικό απ' αυτά λένε χρόνια τώρα εφοπλιστές και εργολάβοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παλιότερα το ΛΑΟΣ, τα αστικά μέσα ενημέρωσης, κανάλια και εφημερίδες; Τίποτα απολύτως.

Τι άλλο θέλουν οι καπιταλιστές; Φυσικά προνόμια και κίνητρα για τις επενδύσεις τους. Ούτε εδώ υστερούν σε δράση τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Με αφορμή π.χ. τη μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, βγαίνουν στα κεραμίδια για τα αρπακτικά του ιδρώτα του λαού και γράφουν: «Η βαριά φορολόγηση των επιχειρήσεων (πολύ βαρύτερη από την αντίστοιχη των γειτονικών χωρών), οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος (...) οδηγούν στο συμπέρασμα πως κυβέρνηση και τρόικα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να αφανίσουν την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα». Δηλαδή, δώστε φοροαπαλλαγές, τζάμπα καύσιμα. Δώστε και σώστε την έδρα μεγάλων επιχειρήσεων που φεύγουν. Γιατί φεύγουν; Για να εξασφαλίσουν ακόμα καλύτερους όρους κερδοφορίας, ευκολότερη πρόσβαση στις χρηματαγορές, κλιμάκωση της εκβιαστικής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων, τους οποίους η διοίκηση της επιχείρησης επιδιώκει να τους έχει σε συνεχή ομηρία με το φόβο της επαπειλούμενης ανεργίας.

Δε γράφει ούτε προτείνει τίποτα διαφορετικό ο ΣΕΒ στη δική του ανακοίνωση για τη «ΒΙΟΧΑΛΚΟ»: «...η κυβέρνηση (...) αγνοεί το θέμα των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην ενέργεια (...) Η ελληνική βιομηχανία (...) δεν αντέχει πια κάτω από το συνδυασμένο βάρος της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας, της υπερφορολόγησης, του αβάσταχτου κόστους της ενέργειας και του αντιεπενδυτικού περιβάλλοντος»! Ποιος υπαγόρευσε σε ποιον, είναι απ' τα ευκόλως εννοούμενα... Οι βαστάζοι του κεφαλαίου θέλουν τους εργάτες να σέρνονται όπως οι ίδιοι. Να μην αντιδρά η εργατική τάξη παρά στα σφυρίγματα των καπιταλιστών για να τους κάνει τα θελήματα. Χρέος της εργατικής τάξης, όλου του λαού, με την οργανωμένη του δράση να τσακίσει το χρυσαυγίτικο έκτρωμα. Να μην του επιτρέψουν να εξαπλώσει αυτό που αποπνέει, τη μπόχα της σαπίλας του συστήματος που το γέννησε και το θρέφει.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ