Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠ. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ο φασισμός φυτρώνει στο σύστημα και το υπηρετεί

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, χτες, στην Ολομέλεια

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε και χτες στη Βουλή για τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τους χρυσαυγίτες. Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, καταγγέλλοντας το στυγερό έγκλημα από το δολοφονικό χέρι της Χρυσής Αυγής, τόνισε:

«Η Χρυσή Αυγή, το έχουμε ξαναπεί, είναι ένα ναζιστικό, φασιστικό, δολοφονικό μόρφωμα, είναι το μακρύ δολοφονικό χέρι των εκμεταλλευτών και του συστήματος. Καταγγείλαμε πριν από πολύ καιρό ότι υποσχόταν σε επιχειρηματίες στη Στερεά Ελλάδα πως εάν διώξουν τους αλλοδαπούς εργάτες, θα τους εξασφάλιζε Ελληνες εργάτες με 18 ευρώ τη μέρα. Γι' αυτό λέμε ότι υπηρετεί το σύστημα, τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν είναι αυτοφυής ο ναζισμός. Η Ιστορία έχει δείξει ότι ο ναζισμός στη Γερμανία στηρίχθηκε από τους βιομήχανους, όπως της "Κρουπ" ή της ΖΗΜΕΝΣ, από τα γερμανικά μονοπώλια.

Οι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν, κακοποίησαν αλλοδαπούς, δολοφονικά επιτέθηκαν στους κομμουνιστές στο Πέραμα, έφτασαν να σκοτώσουν άλλο έναν νέο άνθρωπο στην Αμφιάλη. Το κράτος έχει υποχρέωση να κινήσει την ποινική διαδικασία για όλους τους εγκληματίες. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα μέσα από την οργάνωσή του θα τσακίσει το δολοφονικό χέρι του φασισμού, του ναζισμού με την οργάνωση και κινητοποίηση των εργατών, όλων των εργαζομένων. Το ΚΚΕ είναι εργατική, λαϊκή δύναμη. Δεν παίζει με "βέλη" και "τόξα", δεν εντάσσεται σε αυτά. Και επειδή οι λέξεις έχουν τη δική τους σημασία, το ΚΚΕ ταξικά αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα, όπως και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

Χτες, συνεχίστηκε στη Βουλή και η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Χ. Λαζαρίδη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εντάσσεται στο συνταγματικό τόξο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ