Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΒΣΑ
Συκοφαντική επίθεση στους μικρούς εμπόρους

«Κίνηση εντυπωσιασμού», χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) το κυβερνητικό μέτρο περί άρνησης πληρωμής σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης. Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής: «Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, με αφορμή την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το μέτρο της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη εκδόσεως παραστατικού (απόδειξη ή τιμολογίου) θεωρεί ότι:

Αποτελεί αποκλειστικά κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας, συνέχιση της κατασυκοφάντησης των ελευθέρων επαγγελματιών και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα επιλύσει.

Βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οδηγεί σε αδιέξοδα, αντικειμενικά δεν μπορεί να έχει εφαρμογή oύτε στο λιανικό εμπόριο ούτε σε μια σειρά επαγγέλματα στην παροχή υπηρεσιών στη συντήρηση και στην επισκευή που ως γνωστό πρώτα εισπράττονται τα χρήματα και μετά κόβεται η απόδειξη από τη φορολογική ταμειακή μηχανή.

Καταγγέλλουμε σαν συκοφαντική και υποτιμητική την υποχρέωση να αναρτήσουν σχετική πινακίδα πλησίον του ταμείου για την αποφυγή διοικητικού προστίμου χιλίων (1.000) ευρώ, το μόνο που επιδιώκει είναι να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στους καταναλωτές, να συντηρήσει το μύθο ότι οι μικροί ΕΒΕ ευθύνονται για τη φοροδιαφυγή.

Η συκοφαντική και τρομοκρατική επίθεση στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους γίνεται την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νόμο αυξάνει σε ληστρικά επίπεδα τη φορολόγησή τους.

Η φοροδιαφυγή και η φοροαπαλλαγή είναι μόνιμο προνόμιο των μεγαλέμπορων και μεγαλοεπιχειρηματιών, έχει να κάνει με την προνομιακή μεταχείριση από πλευράς κυβερνήσεων, σημερινών, χτεσινών και προχτεσινών υπέρ αυτών.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις στα πολύ άγρια δοκιμαζόμενα φτωχά λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους, επαγγελματίες, εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους ότι τάχα κυνηγά τη φοροδιαφυγή, τη στιγμή που ενισχύει και φοροαπαλλάσσει το μεγάλο κεφάλαιο, μειώνοντας ταυτόχρονα το λαϊκό εισόδημα.

Καταδικάζουμε αυτήν την τακτική αποπροσανατολισμού και καλούμε τους μικρούς εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους, βιοτέχνες μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαιτήσουν την πραγματική φορολόγηση στις μεγάλες επιχειρήσεις με 45% στα κέρδη τους, την κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, πετρελαίου θέρμανσης, φάρμακα κ.λπ., και να πάρει πίσω όλα τα φορολογικά χαράτσια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ