Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11456

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μην υποχωρήσετε από τα δικαιώματά σας

MotionTeam


ΣΕΛ.  11

ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και επαναλαμβάνει τη σταθερή του θέση να γίνει η ψηφοφορία με τις τέσσερις κάλπες, ώστε ο κάθε βουλευτής να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει με βάση τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τις κατηγορίες που του αποδίδονται

Μετά από τα απανωτά μαγειρέματα των εταίρων της τρικομματικής κυβέρνησης για το πώς θα μεθοδεύσουν τον εκφυλισμό της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής («προανακριτικής») για τη λίστα Λαγκάρντ, αργά το βράδυ ανακοινώθηκε επίσημα από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν να στηθούν διαδοχικά επτά κάλπες και να γίνουν τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες. Είναι μεθόδευση που ουσιαστικά αποσκοπεί στο να ελέγξει το αποτέλεσμα με βάση την πρόταση παραπομπής της συγκυβέρνησης. Γενικότερα, εντάσσεται στη μεθόδευση για κουκούλωμα της υπόθεσης. Το ΚΚΕ επιμένει στην πρότασή του να στηθούν τέσσερις κάλπες.


ΣΕΛ.  3

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απήργησαν ενάντια στην ανεργία και την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης

Απεργία ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, που γιγαντώνει την ανεργία και την εξαθλίωση για τους εργάτες του κλάδου, την ίδια ώρα που είναι ανύπαρκτα τα δημόσια έργα που απαιτούν οι λαϊκές ανάγκες, έκαναν χτες οι οικοδόμοι.


ΣΕΛ.  10

Βαρβαρότητα χωρίς όρια

Η «έκθεση Σέρκας» για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, που ψηφίστηκε μόλις προχτές στο Ευρωκοινοβούλιο, θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των επιχειρήσεων να κάνουν όποιες αναδιαρθρώσεις κρίνουν αναγκαίες για την κερδοφορία τους, απολύσεις, γενικευμένη εφαρμογή της προσωρινής - ελαστικής απασχόλησης, ευελφάλεια, όλες δηλαδή τις αναδιαρθρώσεις για αύξηση της κερδοφορίας τους και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Για τις απολύσεις προτείνει προγράμματα κατάρτισης, ενώ για τους ανέργους, προτείνει μέτρα ψυχολογικής στήριξης! Αυτή την έκθεση - καρμανιόλα για τα εργασιακά δικαιώματα ψήφισαν σύσσωμα τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι - Πράσινοι και ΛΑ.Ο.Σ., δείχνοντας για άλλη μια φορά το αποκρουστικό αντεργατικό τους πρόσωπο και στηρίζοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να θυμίσουμε ότι εκτός απ' αυτή την έκθεση, υπάρχει και η άλλη «έκθεση Σέρκας» που δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν ωράριο μέχρι 13 ώρες τη μέρα για 6 μέρες τη βδομάδα, δηλαδή 78 ώρες τη βδομάδα χωρίς πληρωμή υπερωρίας και το λεγόμενο ενεργό - ανενεργό χρόνο, που σημαίνει ότι ο εργοδότης χρησιμοποιεί όσες ώρες θέλει τον εργαζόμενο στη διάρκεια της μέρας στην επιχείρηση, αλλά να θεωρεί ότι τον χρησιμοποιεί λιγότερες και να τον πληρώνει λιγότερες. Η βαρβαρότητα του κεφαλαίου δεν έχει όρια. Μονόδρομος η αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική πάλη.



ΜΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Δράση για το συλλαλητήριο στις 24 Γενάρη

ΣΕΛ.  13
ΟΛΠ - ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λιμάνι «καθαρό» από εργασιακά δικαιώματα

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σήμερα κινητοποίηση ενάντια στη φοροεπιδρομή

ΣΕΛ.  12
ΚΝΕ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

ΣΕΛ.  15
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΛΙ
Ενισχύεται με χερσαίες δυνάμεις

ΣΕΛ.  19
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Καλούνται να λειτουργήσουν χωρίς εκπαιδευτικούς

ΣΕΛ.  14
ΕΠΙΤΡ. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πολιτιστική παρέμβαση

Σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες το πολιτικό και το πολιτιστικό περιεχόμενο δένονται κάτω από το θέμα «καπιταλιστική κρίση», διοργανώνει για το Γενάρη η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν την έναρξη των θεματικών αφιερωμάτων ανά μήνα, στηριγμένα στη δουλειά των ομάδων της ΚΝΕ αλλά και σε άλλους νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται σε όλες τις μορφές τέχνης.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ