Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Σοβινιστικό παραλήρημα από τη Χρυσή Αυγή

Σκηνικό έντασης και αποπροσανατολισμού στήθηκε ξανά χτες στη Βουλή, με τον βουλευτή Π. Ηλιόπουλο να επιτίθεται κατά των μουσουλμάνων βουλευτών και συγκεκριμένα κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν, λέγοντας ότι είναι μυστικός πράκτορας, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, φωτογραφήθηκε κάτω από τη σημαία οργάνωσης για την «ανεξάρτητη Θράκη». Η παρέμβαση του χρυσαυγίτη βουλευτή προκάλεσε αντιδράσεις. Παίρνοντας το λόγο εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε:

«Εκτιμούμε ότι ο επικίνδυνος διαχωρισμός των ανθρώπων που γίνεται από τη Χρυσή Αυγή, και όχι μόνο, με βάση το θρήσκευμα, την εθνότητα ή τη φυλή ρίχνει νερό στο μύλο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Αλλωστε, αν κάτι πρέπει να διδαχτούμε από την πρόσφατη, αλλά και την παλιότερη ιστορία των Βαλκανίων, είναι ότι ο αλυτρωτισμός, ο εθνικισμός και ο σοβινισμός αποτέλεσαν τον καλύτερο σύμμαχο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, για διαμελισμό των κρατών και δημιουργία κρατιδίων και προτεκτοράτων κάτι που συνεχίζεται και τώρα».

Η συζήτηση πυροδοτήθηκε με αφορμή τροπολογία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία τα κριτήρια πρόσληψης και η μισθοδοσία των μουφτήδων της Θράκης θα γίνεται από το υπουργείο Παιδείας. Ρύθμιση για την οποία έχουν ενστάσεις οι μουσουλμάνοι βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ