Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «χέρια» της ΕΕ στάζουν αίμα

Γρηγοριάδης Κώστας

Η Γαλλία ανέλαβε ήδη δράση στο Μάλι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα πολεμοκάπηλα ιμπεριαλιστικά σχέδια αναμένεται να συνδράμει και η Βρετανία. Προχτές ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, χαιρέτισε «τη θαρραλέα δράση των γαλλικών στρατευμάτων» στο Μάλι και επανέλαβε την υποστήριξη της ΕΕ στην «προάσπιση της ακεραιότητας» της χώρας αυτής έναντι των επιθέσεων ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων.

Η είδηση από μόνη της δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που με διάφορα κατά καιρούς προσχήματα δε διστάζει να εξαπολύει πολέμους και να ηγείται επεμβάσεων εναντίον χωρών και λαών προκειμένου να διασφαλίσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα των μονοπωλίων της. Ούτε προκαλεί έκπληξη ο κυνισμός των Ευρωπαίων αξιωματούχων με τον οποίο αναγορεύουν σε «θαρραλέα δράση» την ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Σημειώνουμε μόνο πως δεν πάει πολύς καιρός απ' όταν η ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης! Οι αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η σχετική απόφαση εύλογες, απολύτως δικαιολογημένες, αφού τα χέρια της Ευρωένωσης στάζουν αίμα.

Ειρήνη και καπιταλισμός συνιστούν αντίφαση εν τοις όροις. Το δικαίωμα κάθε λαού να ζει ειρηνικά, να αποφασίζει ο ίδιος για την πορεία του και της χώρας του, να απολαμβάνει όλα όσα του αξίζουν, δε συμβαδίζει με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ