Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Διαμαρτυρία για τη διάθεση ληγμένων τροφίμων

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στα τοπικά γραφεία του ΕΦΕ
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στα τοπικά γραφεία του ΕΦΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στα τοπικά γραφεία του ΕΦΕ για την ευρωενωσιακή οδηγία που επιτρέπει τη διάθεση προς κατανάλωση ληγμένων προϊόντων, οργάνωσαν, χτες, οι διοικήσεις του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Στη συνάντηση που είχαν με τη διευθύντρια, έθεσαν την απαίτησή τους να αποσυρθεί, αμέσως, η απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή οδηγία, επισημαίνοντας ότι, αν βγουν στην κατανάλωση ληγμένα προϊόντα, θα οργανώσουν λαϊκές, αγωνιστικές αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία τους επισημαίνεται ότι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πετάξουν τα ληγμένα τρόφιμα στα μούτρα των διαχειριστών της αντιλαϊκής πολιτικής και να διεκδικήσουν με αξιοπρέπεια το δικαίωμα στη ζωή. Και τονίζεται: «Η ανάγκη για ασφαλή, φτηνά και υγιεινά τρόφιμα επιβάλλει την κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων και της γης, δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχομεσαίας αγροτιάς σε μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, αποδέσμευση από την ΕΕ και Λαϊκή Εξουσία».

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σημειώνοντας ότι «η ασταμάτητη δίψα των καπιταλιστών για περισσότερα κέρδη τους οδηγεί να κάνουν τα πιο απίστευτα και εξευτελιστικά πράγματα, προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αδιαφορώντας ακόμα και για την υγεία των φτωχών, κυρίως, ανθρώπων, με τη συναίνεση της κυβέρνησής τους».

Και η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, δεν είναι τα γουρούνια που τους δίνουν τα ληγμένα και τα περισσεύματα, αλλά οι παραγωγοί όλου του κοινωνικού πλούτου, που τον κλέβουν μια χούφτα καπιταλιστές, καταδικάζοντας έτσι εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία, στη φτώχεια, στον υποσιτισμό και στην εξαθλίωση».

Το ΕΚΛ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να παλέψουν για να μειωθούν, ουσιαστικά, οι τιμές στα είδη διατροφής, αλλά και για την ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών και τη μετατροπή των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και κατανομής των προϊόντων, σε κοινωνική περιουσία, ώστε να εξασφαλιστεί η διατροφική επάρκεια του λαού με φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την πώληση ληγμένων τροφίμων(2012-11-04 00:00:00.0)
Πρόστιμα για ακατάλληλα τρόφιμα(2007-09-27 00:00:00.0)
Νέα κρούσματα ασυδοσίας(2006-12-08 00:00:00.0)
Πρόστιμα σε 7 επιχειρήσεις τροφίμων(2005-10-12 00:00:00.0)
Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα διατροφικά σκάνδαλα(2001-07-08 00:00:00.0)
Ελεγχος απ' την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση(1999-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ