Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Αποκλειστικό κριτήριο τα συμφέροντα των τραπεζών

«Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε», από τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γ. Χαν

«Μεγάλη πρόκληση» χαρακτήρισε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γ. Χαν, την έλλειψη ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς σε αυτές θα βασιστεί η ανάπτυξη, όπως ισχυρίστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, μετά τη συνάντηση που είχε με τους περιφερειάρχες και λίγο πριν αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα ...επιθεωρήσει διάφορα έργα. Στις αιτιάσεις και καθυστέρηση της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών και των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), είπε ότι όταν γυρίσει στις Βρυξέλλες θα μιλήσει με τους συναδέλφους του για το πώς θα επιταχύνουν τα πράγματα.

Τα πράγματα βέβαια είναι εντελώς διαφορετικά. Η κατάσταση φαίνεται να αποτελεί «θέατρο του παραλόγου» μόνο για εκείνους που δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι η ΕΕ και η τρόικα δεν έχουν καμιά αγωνία για τη μικρή βιοτεχνία στην Ελλάδα, ότι αδιαφορούν για τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και μικρεμπόρους. Ενδιαφέρονται μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες, τους δανειστές και φυσικά την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού με τη μείωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών. Αντε και μερικών μεσαίων επιχειρήσεων σε επιλεγμένους τομείς. Ετσι παίζεται ένα παιχνίδι, αφενός σταδιακής συσσώρευσης, αφετέρου σταδιακής εξαθλίωσης, όπου τάχα εξασφαλίζεται ρευστότητα για τον ιδιωτικό τομέα, όμως η Ελλάδα δεν την αξιοποιεί. Μόνο που για να την αξιοποιήσει πρέπει να υπάρχει ...ρευστότητα στον ιδιωτικό τομέα!

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, ο επίτροπος δε σταμάτησε χτες να μιλάει για τα θετικά του μνημονίου,- το οποίο αποστρέφεται η κοινή γνώμη, όπως σωστά διαπίστωσε - ένα από τα οποία είναι η υποχρέωση για μεγάλη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, για την οποία εμφανίστηκε πολύ ευχαριστημένος που κινείται πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ