Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στόχος η αύξηση των εσόδων στις τουριστικές επιχειρήσεις

Την τουριστική πλευρά της κυβερνητικής - μνημονιακής πολιτικής του «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε», υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, ανέπτυξε στις γενικές γραμμές της, η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, χτες, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Ταυτίζοντας, αυθαίρετα, το συμφέρον των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων με το κοινό συμφέρον, η υπουργός αισθάνθηκε ελεύθερη να μιλήσει για τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι η αύξηση των τουριστικών εσόδων, κάτι που θα το πετύχει με: τον περιορισμό των προϋποθέσεων αδειοδότησης, την αύξηση της χρηματοδότησης των τουριστικών ιδιωτικών έργων, την παράδοση όλης της δημόσιας υποδομής, από λιμάνια μέχρι ό,τι άλλο ζητηθεί στους ιδιώτες, την εκχώρηση των υπηρεσιών του υπουργείου όπως ο ΕΟΤ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, το νέο χωροταξικό, αλλά και άλλες δράσεις «σύμπραξης» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα προκύψουν.

Η υπουργός έφτασε στο σημείο να ζητήσει - παραπονούμενη για την απροθυμία στο σχετικό κάλεσμα που ήδη έχει απευθύνει - τη σύναψη συμφωνίας «κοινωνικής ειρήνης», καθώς η κυβέρνηση επιζητά την «κοινωνική γαλήνη» στην πρωτεύουσα. Σημείωσε ότι σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν τα αιτήματά τους, πολλά από τα οποία είναι και ...δίκαια, αλλά κάνει και έκκληση να αποφεύγονται οι ακρότητες που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τις ίδιες τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Με απλά λόγια «μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς», ιδίως όταν οι εκάστοτε υπουργοί δεν αισθάνονται την ανάγκη να κρατήσουν «ίσες αποστάσεις», έστω και προσχηματικά, αλλά τα δίνουν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, μιλώντας σαν ένας οποιοσδήποτε επιχειρηματίας που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ελευθερίες, δικαιώματα και την ανάγκη να ζήσουν οι εργαζόμενοι ως άνθρωποι και όχι ως σύγχρονοι δούλοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναδιάρθρωση - εκσυγχρονισμός του ΕΟΤ θα περιλάβει πρωτόγνωρες υπηρεσίες, αφού οι υπάλληλοι στα γραφεία εξωτερικού, των οποίων η λειτουργία θα αναθεωρηθεί, θα κληθούν να λειτουργούν ως «μικροί επιχειρηματίες», θα παράγουν υπεραξία και θα προωθούν πωλήσεις! Με την ευκαιρία, η κυβέρνηση θα κάνει και μερικές νέες προσλήψεις ή ανακατατάξεις, αφού τα γραφεία θα στελεχωθούν με παλιούς υπαλλήλους που θα επανεκπαιδευθούν ή με νέους, εκτός ΕΟΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ