Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Αποψη από τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ
Αποψη από τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ
Συνάντηση με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) είχε, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αμέσως μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Ως Κόμμα έχουμε διατυπώσει και έχουμε φέρει μέχρι και σχέδια νόμου στη Βουλή, που έχουν δυστυχώς απορριφθεί, για την αντιμετώπιση των πιο οξυμένων προβλημάτων των αυτοαπασχολούμενων που αφορούν, π.χ., το δυσβάσταχτο φορολογικό σύστημα. Την, στην ουσία, εγκατάλειψη προστασίας της Υγείας, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα ασφάλιστρα, γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν. Επίσης, έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρεών των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών που κλείνουν, λόγω χρεοκοπίας, και που βεβαίως δεν μπορεί να τιμωρηθούν με κατασχέσεις μια που δεν ευθύνονται αυτοί για την κρίση.

Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξαναεπιχειρήσουμε να φέρουμε νέα σχέδια νόμου στη Βουλή, άλλωστε αυτό προβλέπεται και από τη γενικότερη θέση μας για την κατάργηση του μνημονίου. Αυτό, όμως, που αποτελεί απάντηση σήμερα είναι η κοινή δράση των αυτοαπασχολούμενων με τους εργατοϋπαλλήλους και τη φτωχή αγροτιά και η υιοθέτηση μέτρων που στρέφονται κατά των μονοπωλίων. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, ακόμα κι αν γίνει η ανάκαμψη από την κρίση, τα μονοπώλια είναι αυτά που θα κερδίσουν σε βάρος της μισθωτής εργασίας και των αυτοαπασχολούμενων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ