Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11389

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Να σπάσει ο αποκλεισμός του ΚΚΕ

Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις συζητήσεις που διοργανώνουν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια είναι κραυγαλέος και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της πλήρους απουσίας, της απόλυτης συσκότισης. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η ΝΕΤ. Για ολόκληρες βδομάδες και σε δεκάδες συζητήσεις που διοργανώθηκαν σε όλες τις ζώνες, πρωί και βράδυ, καθώς και στα κεντρικά δελτία, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, δεν προσκλήθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Μετά από 15-20 ημέρες καλείται ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ για να κρατιούνται τα προσχήματα.

Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση του στοιχειώδους δικαιώματος του λαού να ενημερώνεται για τις θέσεις όλων των κομμάτων. Αυτό συνιστά όχι μόνο αποκλεισμό μιας ακόμα φωνής, αλλά αποκλεισμό της άλλης άποψης που διατυπώνει το ΚΚΕ, η οποία είναι αντίθετη με τις θέσεις του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Αποκλείουν την άποψη που λέει την αλήθεια στο λαό για την καπιταλιστική κρίση και το ρόλο της ΕΕ, για το πώς πρέπει να οργανωθούν οι αγώνες και τι κατεύθυνση πρέπει να έχουν για να είναι αποτελεσματικοί, για το πού βρίσκεται η φιλολαϊκή διέξοδος.

Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ πρέπει να σπάσει. Σ' αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να βοηθήσουν όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται να μάθει την αλήθεια ο λαός για τα βάρβαρα μέτρα που του επιβάλλουν, όλοι όσοι θέλουν να προχωρήσει η λαϊκή χειραφέτηση, να οργανωθεί πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη. Ενάντια στον αποκλεισμό του ΚΚΕ πρέπει να σταθούν όλοι όσοι θεωρούν αναφαίρετο το δικαίωμα του λαού στην ολόπλευρη ενημέρωση.


ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων

Εν μέσω όξυνσης των ανταγωνισμών λόγω και των τεράστιων δυσκολιών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, συνήλθε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για να εξετάσει το σχέδιο «προς μια πραγματική οικονομική και νομισματική ένωση», ως βήμα για το παραπέρα βάθεμα της καπιταλιστικής ενοποίησης με μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου. Πρωταρχικό τους μέλημα, η συνεχής επιβολή μνημονίων σε όλα τα κράτη - μέλη, για ολοένα φτηνότερους εργαζόμενους και μέτρα σαν αυτά που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στην Ελλάδα. Η ΕΕ αντιδραστικοποιείται ακόμα παραπέρα προς τους εργαζόμενους, γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερη ανισόμετρη ανάπτυξη και διασπαστικές τάσεις. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει την αποδέσμευση, παλεύοντας να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να πάρει την οικονομία στα χέρια του, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5

Συζητώντας με τους μαθητές για την 28η Οκτώβρη

Τη βδομάδα που έρχεται, σε όλα τα σχολεία θα διεξαχθούν οι γιορτές για την 28η Οκτώβρη. Εκ των πραγμάτων, δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές να «ανοίξουν» τη συζήτηση για την 28η Οκτώβρη, για το χαρακτήρα της, τα διδάγματά της, τοποθετώντας στο επίκεντρο τη γνώση της ιστορικής αλήθειας.


ΣΕΛ.  16  -  21

Η Αλ. Παπαρήγα στο KONTRA CHANNEL

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του KONTRA CHANNEL «Επί του πιεστηρίου», αύριο Δευτέρα 22 Οκτώβρη, στις 10 το βράδυ.



ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ
Ζητήματα στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος

ΣΕΛ.  11  -  13
Πείρα από τις απεργίες

ΣΕΛ.  14  -  15
Για την προπαγάνδα των «δύο άκρων»

ΣΕΛ.  10
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Αποφασίστηκαν με το μνημόνιο

ΣΕΛ.  6
ΥΓΕΙΑ
Νέα επίθεση στις λαϊκές ανάγκες

ΣΕΛ.  23
Νέα φοροληστεία του λαού

ΣΕΛ.  8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με πείσμα και σχέδιο για την κάλυψη των πλάνων

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, ενόψει της τυπικής έναρξης, την 1η του Νοέμβρη, της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ