Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
«Μπλόκο» από τις αρχές της ΠΓΔΜ

Στην αφαίρεση, από τη θυγατρική των ΕΛΠΕ «OKTAAD- Skopje», του δικαιώματος χρήσης «της απλουστευμένης διαδικασίας εισαγωγών - εξαγωγών προϊόντων πετρελαίου», προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη οι τελωνειακές Αρχές της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, τα οποία πληροφορήθηκαν το γεγονός από τον ...ιστότοπο των αρμόδιων Αρχών!

Τα ΕΛΠΕ εκφράζουν «έκπληξη» για την εξέλιξη, σημειώνουν ότι «η απόφαση αυτή δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες και καθυστερήσεις στη διαδικασία εισαγωγής», ότι είναι «αστήρικτη και, ως εκ τούτου, άδικη και επιζήμια, αφού επηρεάζει την ομαλή τροφοδοσία με προϊόντα πετρελαίου των αγορών της ΠΓΔΜ και του Κοσσόβου».

Προσθέτει ότι «τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την τεκμηρίωση της απόφασης αυτής είναι σαθρά και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Κατά συνέπεια, η ΟΚΤΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα διοικητικά και έννομα μέσα για την κατάρριψή τους».

Η ΟΚΤΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική και εμπορική επιχείρηση της ΠΓΔΜ, με ετήσιο κύκλο εργασιών 650 εκατ. ευρώ, διακίνηση περίπου 900.000 ΜΤ καυσίμων ετησίως και 675 εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ