Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ ΑΕ»
Απέρριψαν τη μείωση μισθών

Μετά από μαζική Γενική Συνέλευση

Αποφασισμένοι να αγωνιστούν ενάντια στα σχέδια της επιχείρησης να επιβάλει μειώσεις μισθών κατά 20% με την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ ΑΕ».

Την περασμένη Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε στους 180 εργαζόμενους που απασχολεί ότι, «προκειμένου να εξασφαλίσει τη λειτουργία της στους σημαντικότερους τομείς των δραστηριοτήτων της και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της», επιβάλλεται «η κατάρτιση επιχειρηματικής συλλογικής σύμβασης που θα προβλέπει μείωση 20% των μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων και πρόσληψη νέων εργαζομένων, όπου η εταιρεία χρειάζεται, με ατομικές συμβάσεις εργασίας».

Την επόμενη μέρα, μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση, οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση της επιχείρησης και εξουσιοδότησαν το Σωματείο τους να στείλει ...τα δέοντα και να προειδοποιήσει ότι θα αντιδράσουν αγωνιστικά. Χτες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Σωματείου με εκπροσώπους της επιχείρησης όπου έγινε ξεκάθαρο πως οι εργαζόμενοι δε δέχονται την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με μειώσεις μισθών.

Στην επιχείρηση απασχολούνται 110 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο επεξεργασίας, 60 στο λατομείο και περίπου 10 στο εμπορικό τμήμα. Στο λατομείο απασχολεί εργαζόμενους με 10μηνες συμβάσεις.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, απέναντι στο συντονισμένο αντεργατικό μέτωπο κεφαλαίου και κυβέρνησης, να απαντήσουν με οργάνωση και συντονισμό του αγώνα τους με το ταξικό κίνημα, συνειδητοποιώντας ότι η ανοχή και η σιωπή δεν πρόκειται να τους σώσει από την απόλυση.

Αγωνιστική απάντηση και στο «Νούσια»

Σε στάση εργασίας με τη στήριξη του ταξικού κλαδικού σωματείου Γάλα - Ποτά - Τρόφιμα προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην παραγωγή ζαχαροπλαστικών προϊόντων της αλυσίδας «Νούσιας», απαντώντας στις αξιώσεις της εργοδοσίας για μείωση των αποδοχών 15% έως και 20% και απολύσεις. Από το νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι μαζί με το ταξικό σωματείο προχώρησαν στην περιφρούρηση της κινητοποίησης με την παραγωγή για 5 ώρες να νεκρώνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεύτερο εργατικό «ατύχημα» σε λιγότερο από έναν μήνα(2022-10-04 00:00:00.0)
Κι άλλος νεκρός εργάτης σε λατομείο(2016-09-28 00:00:00.0)
Σφοδρή επίθεση με όπλο τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης(2012-03-31 00:00:00.0)
Μετά την εκ περιτροπής εργασία και ατομικές συμβάσεις(2011-12-29 00:00:00.0)
Υπερθεματίζει για την καταστρατήγηση των συμβάσεων(2010-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ