Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διασωληνωμένος ασθενής σε ράντζο!

Νοσηλεύτηκε χτες στη «Σωτηρία» την ώρα που ο υπουργός Υγείας έλεγε πως είναι τιμή του οι περικοπές του προϋπολογισμού στην Υγεία

Την ώρα που ο υπουργός χτες, δήλωνε ότι αποτελεί τιμή για την κυβέρνηση η περικοπή των δαπανών του υπουργείου του στον προϋπολογισμό, σε ένα διάδρομο της Γ' Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» νοσηλεύονταν ασθενείς σε 12 ράντζα, ανάμεσά τους και ένας διασωληνωμένος που έπρεπε να είχε μεταφερθεί με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)!

Αυτή η εικόνα αποτελεί τον προάγγελο των συνεπειών των δραματικών περικοπών για τις οποίες περηφανεύτηκε ο υπουργός Υγείας και καταγράφεται με φόντο τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, με τις οποίες καταργούνται τουλάχιστον 11.323 κλίνες. Οι καταγεγραμμένες οργανικές κλίνες ήταν 46.783 και με δυο αποφάσεις του υπουργού Υγείας μειώνονται σε 36.035.

Το Σωματείο και η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας στο «Σωτηρία» έκαναν παράσταση στη διοίκηση επισημαίνοντας ότι η νοσηλεία στα ράντζα είναι επικίνδυνη για αυτές τις κατηγορίες των ασθενών. Ωστόσο, όμως, δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση, έστω και για το διασωλημένο άρρωστο, ώστε να μεταφερθεί σε κάποια ΜΕΘ.

Η περηφάνια των περικοπών

«Είναι τιμή μας που περικόπτουμε τους προϋπολογισμούς των δαπανών του υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ισχυριζόμενος: «Εμείς δεν κόβουμε χρήματα όπως προσπαθούμε, από τον ασθενή, εμείς παίρνουμε χρήματα από την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά». Ομως στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι να φέρει τη δαπάνη για φάρμακα στα δημόσια νοσοκομεία στα επίπεδα του 2005. Δηλαδή, στα 850 εκατ. ευρώ έναντι του ενός δισ. ευρώ που είναι σήμερα. Επιπλέον, οι περικοπές έχουν επιφέρει τρομακτικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού, όπως κατήγγειλε προχτές η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Λείπουν, όπως αναφέρθηκε, γάζες, επίδεσμοι, οινόπνευμα με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να αναγκάζονται, άγρια μεσάνυχτα μερικές φορές, να δανείζονται μεταξύ τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ