Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη με κάθε τρόπο

Συναυλία αλληλεγγύης οργανώνουν το Σάββατο τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων και Νυχτερινών Σχολείων Θεσσαλονίκης

Μικρά παιδιά «ζωγραφίζουν» τον αγώνα των χαλυβουργών, αντλούν μαθήματα αγώνα ως αυριανοί εργάτες
Μικρά παιδιά «ζωγραφίζουν» τον αγώνα των χαλυβουργών, αντλούν μαθήματα αγώνα ως αυριανοί εργάτες
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς & Ιθάκης συγκέντρωσε στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Δεκέμβρη 500 ευρώ. Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς προσφέρει 150 ευρώ. Η Λαϊκή Επιτροπή Συκεών Θεσσαλονίκης, 175 ευρώ.

Τη στήριξή τους εκφράζουν ακόμα: το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας. Το σωματείο εργαζομένων στην «Praktiker Hellas». Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης (που καλεί σε συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας στο λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα: 200/623301-52»).

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών, με κεντρικό σύνθημα «είστε οι ταξικοί πατέρες μας και είμαστε στο πλευρό σας», διοργανώνουν το Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης και το Συντονιστικό Νυχτερινών σχολείων Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, από όλη τη χώρα φτάνουν στις πύλες του εργοστασίου για να εκφράσουν αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς. Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας σημειώνει πως «στη Νάουσα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να βγαίνεις στην ανεργία, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει συμπαράσταση και αλληλεγγύη». Καλεί τα σωματεία να στηρίξουν και οικονομικά το μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών και να συμμετέχουν μαζικά στην αποστολή αλληλεγγύης εργαζομένων που θα ξεκινήσει το Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στις 6 το πρωί από την παλιά πύλη του Πάρκου της Νάουσας για να μεταβεί στην Ελευσίνα.

Μεγαλώνει η αλληλεγγύη από τους πανεπιστημιακούς

Αυξάνονται οι καθηγητές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Ο αριθμός των διδασκόντων που υπογράφουν το κείμενο αλληλεγγύης φτάνει τους 83, ενώ η στήριξη εκφράζεται και οικονομικά μέσω του λογαριασμού τραπέζης, όπου, μεταξύ άλλων, συγκεντρώνεται η ενίσχυση. Συγκεκριμένα, το κείμενο υπέγραψαν και οι παρακάτω διδάσκοντες: Παπανεοφύτου Αγάπιος (Παντειο Παν.), Καλτσώνης Δημήτριος (Πάντειο Παν.) Καραγιάννης Αναστάσιος (Πάντειο Παν.), Παπαδόπουλος Κώστας (ΕΜ Πολυτεχνείο), Τσούρας Βασίλης (ΕΜ Πολυτεχνείο), Αλεξίου Αθανάσιος (Παν. Αιγαίου), Καρκαζής Ιωάννης (Παν. Αιγαίου), Σαμπανίκου Εύη (Παν. Αιγαίου), Δημητράκος Θεοδόσης (Παν. Αιγαίου). Στους Συλλόγους που πήραν απόφαση αλληλεγγύης προστέθηκε και ο Ενιαίος Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ