Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
«Αγώνας ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία»!

Καλεί τους εργαζόμενους να μην καταθέσουν δηλώσεις προϋπηρεσίας

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου να μη συμπληρώσουν δηλώσεις προϋπηρεσίας που ζητούνται για την εφεδρεία και να μη δεχτούν καμία απόλυση, απευθύνει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «αποκαλυπτική είναι η στάση της Δημοτικής Αρχής Βόλου στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων, καθώς, φανερά, παρουσιάζεται αντίθετη σ' αυτό, στην ουσία, όμως, αποδέχεται τις απολύσεις». Οπως αναφέρει, «ήδη για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του δήμου, αναμένοντας ότι θα υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού που θα προκύψουν από τις απολύσεις, έχει δρομολογήσει, εδώ και μήνες, προσλήψεις με την κατάπτυστη συμφωνία ΙΝΕ-ΓΣΕΕ - Δήμου Βόλου (Παναγόπουλος - Σκοτεινιώτης) για την πρόσληψη 1.300 εργαζόμενων με τα αντεργατικά πεντάμηνα των 625 ευρώ το 2012». Και προσθέτει πως «ταυτόχρονα στα σχέδιά της είναι να αξιοποιήσει διάφορες εθελοντικές οργανώσεις για κάλυψη κοινωνικών αναγκών, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ, η οποία, στα πλαίσια μείωσης των δημοσιονομικών δαπανών, περιορίζει και καταργεί την κρατική κοινωνική πολιτική».

Καταλήγοντας τονίζει: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Βόλου καλεί τα λαϊκά στρώματα να καταγγείλουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Να αντισταθούν και να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της. Καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Βόλου να μη συμπληρώσουν καμιά δήλωση προϋπηρεσίας και να μη δεχτούν καμιά απόλυση. Με τα σωματεία τους και τον αγώνα τους να αποτρέψουν τα αντιλαϊκά - αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.

Καλεί το Δήμο Βόλου να μην εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία, να μην προχωρήσει σε καμιά απόλυση υπαλλήλου στο Δήμου Βόλου και στους οργανισμούς στους οποίους έχει την ευθύνη λειτουργίας τους. Να μην αποστείλει καμιά λίστα "εφέδρων" ή οργανικών μονάδων για "αξιολόγηση", "αναδιοργάνωση" ή "αναδιάρθρωση", που σημαίνει κατάργησή τους, στην κεντρική κρατική διοίκηση. Να αρνηθεί την παραχώρηση υπηρεσιών και δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες (καθαριότητα, πράσινο, διαχείριση απορριμμάτων κ.ά). Να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της διακεκομμένης εργασίας διάρκειας έως 135 ημερών, που προβλέπεται για τεχνικά έργα με αυτεπιστασία στους δήμους (άρθρο 209, Ν 4024/2011), που αποτελεί ακόμη μια εφιαλτική αντεργατική ρύθμιση. Να διασφαλίσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του δήμου μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ