Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής!

Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεκινάει μέσα στον Ιούνη να απλώνει την πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητά του σ' όλη τη χώρα καλώντας τους νέους στο δρόμο που θα ικανοποιεί τις δικές τους ανάγκες, ξεχωρίζουν τα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Με σύνθημα «Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει», τα μαθητικά Φεστιβάλ που έχουν προγραμματιστεί φέτος από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Αθλητικές δραστηριότητες που γυμνάζουν το σώμα και το πνεύμα, θεατρικά δρώμενα, επαφή με το καλό βιβλίο, βιντεοπροβολές και, φυσικά, συζητήσεις και συναυλίες, συνθέτουν το πρόγραμμα αυτών των Φεστιβάλ που... μιλούν στη γλώσσα των μαθητών.

Με μια προκήρυξη που απευθύνεται ειδικά στους μαθητές, η ΚΝΕ τους καλεί στα Φεστιβάλ και τους μιλάει για τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα μας αλλά τον καρπώνονται λίγοι, για το ρόλο των κομμάτων της πλουτοκρατίας, αλλά και για το σχολείο που ετοιμάζουν:

«Βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες φτιάχνουν το δικό τους σχολείο, το σχολείο που έχουν ανάγκη για να ελέγξουν το μυαλό και τη συνείδησή μας.

  • Φτιάχνουν το σχολείο της ημιμάθειας, του ατέλειωτου τρεξίματος, της παραπαιδείας
  • Χωρίζουν τους μαθητές ανάλογα με τις τσέπες των γονιών μας
  • Σ' αυτό το σχολείο πρώτη θέση έχει ο αντικομμουνισμός, η διαστρέβλωση της Ιστορίας, τα ψέματα για την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να οικοδομήσει σοσιαλισμό
  • Θέλουν να διαμορφώσουν τους εργαζόμενους που θα εκμεταλλεύονται αύριο: Φθηνούς και με σκυμμένο το κεφάλι

Αυτός ο δρόμος είναι ενάντια στα συμφέροντά μας. Μας αξίζει ο δρόμος της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει υπάρχει άλλος δρόμος...

  • Ελα με την ΚΝΕ να παλέψουμε μαζί για μία άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό! Την κοινωνία όπου στο επίκεντρο της ανάπτυξης δεν είναι τα κέρδη των λίγων αλλά η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Που οι εργαζόμενοι με τη δική τους εξουσία θα έχουν στα χέρια τους όλα τα μέσα παραγωγής, θα αξιοποιούν τον πλούτο που παράγουν για τα δικά τους συμφέροντα!
  • Ελα να παλέψουμε για μία ζωή χωρίς φτώχεια, πολέμους και ναρκωτικά, για μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Με προβάδισμα στην ολόπλευρη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Για μια ζωή χωρίς ανασφάλεια, όπου κάθε νέος και νέα θα ξέρει πριν τελειώσει το σχολείο, την επαγγελματική σχολή ή το πανεπιστήμιο πού θα βρει δουλειά.

Στο σοσιαλισμό το σχολείο υπηρετεί την κοινωνία όπου οι εργάτες παράγουν κεντρικά και σχεδιασμένα προς όφελός τους. Εξασφαλίζεται η ολόπλευρη μόρφωση για όλους. Η γνώση των νόμων κίνησης της φύσης και της εξέλιξης της κοινωνίας. Αναπτύσσεται η ικανότητα συνειδητής οικοδόμησης της νέας κοινωνίας για να κρατάμε τη ζωή στα χέρια μας.

Ενα σχολείο που διαπλάθει ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν δημιουργικά την εργασία τους και τη ζωή τους, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν.

Μαθαίνουμε, εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα! Από τη Σοβιετική Ενωση και τις τεράστιες κατακτήσεις για τους εργαζόμενους στη δουλειά με διακαιώματα, στην Υγεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, στην Παιδεία για όλο τον λαό!

Ελα μαζί μας! Οργανώσου στην ΚΝΕ!

Ελα στον αγώνα για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Σε αυτή την κοινωνία βρίσκεται η ζωή που μας αξίζει!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με νέα εφόδια στις αποσκευές μας, συνεχίζουμε το ταξίδι! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό!(2021-07-10 00:00:00.0)
Δεκάδες Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα(2015-03-15 00:00:00.0)
Από την προετοιμασία των Μαθητικών Φεστιβάλ στη Θεσσαλία(2013-04-26 00:00:00.0)
Μαθητικό Φεστιβάλ ενάντια στο ρατσισμό και τα ναρκωτικά(2011-06-11 00:00:00.0)
Αγωνιζόμαστε, δημιουργούμε, για τη ζωή που μας αξίζει!(2007-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ