Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
«Χαρούμενο καλοκαίρι», αλλά επί πληρωμή...

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τότε που η Ενωση Γονέων Μεταμόρφωσης είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην ανάθεση προγράμματος απασχόλησης των παιδιών στα σχολεία σε ιδιωτική εταιρεία από το δήμο, προειδοποιώντας μεταξύ άλλων ότι ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίησή του από τις τσέπες των γονιών. Φέτος, γνωστοποιήθηκε ότι για το ίδιο πρόγραμμα με τίτλο «Χαρούμενο Καλοκαίρι» θα επιβαρύνονται οι γονείς με 80 ευρώ ανά παιδί.

Η Ενωση καταγγέλλει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους της πλειοψηφίας, χωρίς να ενημερώσει τις Επιτροπές Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές και παρά την εκφρασμένη αντίθεση της Ενωσης και του Συλλόγου Δασκάλων, καλεί τους γονείς να υπογράψουν ότι «κατανοώντας την προσπάθεια του δήμου στους πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς αποδεχόμαστε τη συμβολική συνδρομή των 80 ευρώ»!

«Τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, πριν από όλα τους βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Και τα 80 ευρώ δεν είναι "συμβολικά", αλλά είναι "λογαριασμός"», σημειώνει η Ενωση Γονέων, προσθέτοντας ότι «το σχολείο του παιδιού μας δεν μπορεί να λειτουργεί με "συνδρομή". Σήμερα ζητάνε αυτό. Το χειμώνα θα ζητήσουν να πληρώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης. Κι αργότερα να πληρώνουμε τους δασκάλους ή τις καθαρίστριες, όπως πληρώνουμε τώρα τις τραπεζοκόμους. Η Παιδεία και το σχολείο είναι κοινωνική ανάγκη και αγαθό», σημειώνουν οι γονείς, επαναλαμβάνοντας ότι «η οποιαδήποτε εταιρεία δεν έχει καμιά θέση μέσα στο σχολείο».

Αντίθετος «σε κάθε απόπειρα σύνδεσης του σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας με διάφορες ιδιωτικές εταιρείες και τα δήθεν "εκπαιδευτικά" προγράμματά τους» δηλώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Σημειώνοντας ότι είναι αντίθετοι και με κάθε προσπάθεια να εξαρτηθεί η λειτουργία του σχολείου απ' το κατά πόσο οι γονείς «βάζουν το χέρι τους ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη τους», οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι «τα προγράμματα θερινής απασχόλησης οφείλουν να λειτουργούν στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής των δήμων, ΔΩΡΕΑΝ. Λύσεις μπορούν να βρεθούν. Αυτό που δεν πρόκειται να δεχτούμε ή ν' ανεχτούμε είναι η παραχώρηση των δημόσιων σχολείων σε ιδιώτες, για οποιοδήποτε λόγο», τονίζουν μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι ανάλογη «πρωτοβουλία» με εκείνη του Δήμου Μεταμόρφωσης έχει αναλάβει και ο Δήμος Ν. Ιωνίας στο ίδιο πνεύμα ιδιωτικοποίησης λειτουργιών στα σχολεία με τη διαφορά ότι το κάνει ...«φτηνότερα», με «χαράτσι» μόλις 40 ευρώ ανά παιδί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ