Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ζυμώσεις για αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία ο πρωθυπουργός της χώρας υπογράφει την Εκθεση μιας Επιτροπής που στήθηκε πριν από ένα χρόνο - «Παγκόσμια Επιτροπή για την πολιτική αντιμετώπισης των ναρκωτικών» - και ζητάει την αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών και τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συγκεκριμένη Επιτροπή κρίνει ως «επείγουσα τη μεταρρύθμιση των εθνικών και διεθνών πολιτικών για τον έλεγχο των ναρκωτικών», εννοώντας διεθνείς συνθήκες που έστω και προσχηματικά εμπόδιζαν τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Οι πρωτοβουλίες αποποινικοποίησης δεν οδηγούν σε σημαντική αύξηση της χρήσης ναρκωτικών», λέει η Επιτροπή αναφέροντας ως παράδειγμα την Ολλανδία! Η έκθεση ...προτείνει την «ενθάρρυνση του πειραματισμού των κυβερνήσεων με βάση πρότυπα νομοθετικής ρύθμισης των ναρκωτικών (και ειδικότερα της κάνναβης) ώστε να περιορισθεί η ισχύς του οργανωμένου εγκλήματος και να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών τους»... δηλαδή, δίνοντας απλόχερα ναρκωτικά προάγεται η υγεία του πληθυσμού!!

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο πνεύμα στη χώρα μας, είχε κατατεθεί κοινή πρόταση νόμου το 1992 πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Κατσανέβας, Λαλιώτης, Μπένος, Λιάνης, Παπανδρέου), δύο του ΣΥΝ (Κωνσταντόπουλος, Κουβέλης) και συμφώνησαν οι Αδραχτάς και Τατούλης της ΝΔ, για το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά» και την αποποινικοποίηση των «μαλακών».

Επίσης, το 1997 ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει να δοθεί «η δυνατότητα στο χρήστη κάνναβης να καλλιεργεί σπίτι του, μια μικρή ποσότητα χασίς για δική του χρήση».

Πείρα και πειράματα

Ηταν το 1974 όταν στην Ολλανδία αναπτύσσεται ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα, με καθημερινές διαδηλώσεις στο Αμστερνταμ, το οποίο κατακρεουργείται με την αποποινικοποίηση της κάνναβης και τα πρώτα «coffee shops» να εμπορεύονται 30 γραμμάρια κάνναβης ανά «πελάτη». Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η πόλη «ησυχάζει», οι δρόμοι αδειάζουν...

34 χρόνια μετά: «Παρουσιάζεται αύξηση της χρήσης ηρωίνης και οπιοειδών, στην Ολλανδία ειδικά στις νεαρότερες ηλικίες» (Ετήσια Εκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών για το 2008). Το «υψηλότερο ποσοστό χρηστών κάνναβης σε καθημερινή βάση να καταγράφεται στην Ολλανδία (80%)». «Σχεδόν το 30% των μαθητών της Ολλανδίας κάνουν χρήση κάνναβης».

Το Αμστερνταμ έχει γίνει κέντρο του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών και από τις πρώτες πόλεις σε εγκληματικότητα στον κόσμο...

Σε ειδική έκθεση του ολλανδικού υπουργείου Υγείας επισημαίνεται ότι «το πείραμα βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά αρνητικά αποτελέσματα και σ' αυτήν την κατεύθυνση οι αρχές εξετάζουν ακόμη και την κατάργησή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης(2015-03-29 00:00:00.0)
Η ναρκω-κουλτούρα καλά κρατεί(2012-11-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνοι και υποκριτές(2011-08-06 00:00:00.0)
Ολλανδικό πείραμα για «πειθήνιους και φιλήσυχους πολίτες»(2010-06-20 00:00:00.0)
Οι θιασώτες της «ναρκωκουλτούρας» ξαναχτυπούν...(2003-02-28 00:00:00.0)
Επισπεύδουν το θάνατο των τοξικομανών(1998-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ