Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΛ
Δεσμεύτηκε να ασφαλίσει το πλήρωμα του «Olympus»

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του «Aqua Hercules» στο Πέραμα
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του «Aqua Hercules» στο Πέραμα
Θετικά αποτελέσματα συνεχίζει να «μετράει» ο αγώνας των ναυτεργατών, ενάντια στα ανασφάλιστα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Ελλάδας Ιταλίας. Χτες το απόγευμα, η ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ αναγκάστηκε να ασφαλίσει το πλοίο της «OLYMPUS» (πρώην «ROPAX IΙ») στο ΝΑΤ που βρίσκεται στο λιμάνι της Κορίνθου και να ναυτολογήσει 54 ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, Κοινωνική Ασφάλιση, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Η ασφάλιση του πλοίου, εκτός όλων των άλλων, έφερε έσοδα στο ΝΑΤ 137 χιλιάδες ευρώ. Ο αγώνας των ναυτεργατών συνεχίζεται τώρα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου βρίσκεται το πλοίο «AQUA HERCULES» (πρώην «ROPAX I»), επίσης της ΝΕΛ.

Από τις 11 Μάη που έχει ξεκινήσει ο αγώνας των ναυτεργατών, με μπροστάρηδες και οργανωτές τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων) και στήριγμα τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στα ανασφάλιστα πλοία, αυτό είναι το τρίτο που ασφαλίζεται, με ό,τι σημαίνει αυτό για το ΝΑΤ και συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών. Τα ανασφάλιστα πλοία είναι πλοία που φέρνουν σημαίες ευκαιρίας, το πλήρωμα αποτελείται από ναυτεργάτες χαμηλόμισθους ανασφάλιστους - θύματα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, η οργανική σύνθεση (σύνθεση και αριθμός πληρώματος) δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες του πλοίου, που σημαίνει ότι «πάνε περίπατο» ακόμα και οι βασικοί κανόνες για την προστασία ζωής επιβατών και πληρώματος, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Επιπλέον, με τα ανασφάλιστα πλοία αυτής της γραμμής, οι εφοπλιστές επί της ουσίας εφαρμόζουν ντε φάκτο την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την άρση του καμποτάζ, τον οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέβαλε με νόμο πέρσι το καλοκαίρι στην κρουαζιέρα, δίνοντας το «ελεύθερο» να ταξιδεύουν στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές πλοία - γαλέρες τύπου «ΖΕΝΙΤΗ», όπου πριν από ένα μήνα ανασφάλιστος ναυτεργάτης από την Ινδονησία βρήκε τραγικό θάνατο, από την έλλειψη των μέτρων ασφαλείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανέστειλε τον αγώνα στα ανασφάλιστα πλοία(2011-06-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι ναυτεργάτες(2011-05-26 00:00:00.0)
Παραμένουν στους καταπέλτες(2011-05-18 00:00:00.0)
Αποκλεισμένο παραμένει το πλωτό «γκέτο» στην Κόρινθο(2010-06-10 00:00:00.0)
Πρωτοστατεί στην κλιμάκωση της πάλης(2010-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ