Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10969

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τώρα είναι η ώρα μεγάλων επιλογών

Συνειδητοποίηση με ποιον είσαι, εναντίον ποιου θα γίνει η διέξοδος από την κρίση. Δεν μπορεί να γίνει διέξοδος από την κρίση και να είμαστε όλοι ωφελημένοι.


ΣΕΛ.  3
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να τους φοβίσει ο λαός

Είτε καταφύγουν σε δημοψήφισμα είτε σε εκλογές, για να θέσουν τρομοκρατικά διλήμματα, ο λαός πρέπει αντί να τους φοβηθεί να τους φοβίσει.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ το Σάββατο σε όλη τη χώρα
  • Σηκώνουμε ασπίδα απόκρουσης στα φριχτά μέτρα
  • Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

Απάντηση σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τρόικα, στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, σπουδαστές, γυναίκες και φτωχοί αγρότες, για να μην περάσουν τα νέα εφιαλτικά μέτρα. Ηδη, δεκάδες Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα εντείνουν τη δράση ανά χώρο δουλειάς, ανά κλάδο, στις εργατογειτονιές, για να σημάνει πανεργατικός, παλλαϊκός ξεσηκωμός.


ΣΕΛ.  9

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χώνει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές στα δημόσια νοσοκομεία

Το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να αλωνίζουν στα δημόσια νοσοκομεία ανοίγει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε, χτες, στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις το οποίο συζητείται στη Βουλή. Με αυτήν μειώνονται ακόμα περισσότερο οι νοσοκομειακές κλίνες που θα είναι διαθέσιμες στους ασφαλισμένους οι οποίοι δε θα έχουν ιδιωτική ασφάλιση.


ΣΕΛ.  8

Τρομοκρατική ορχήστρα

Το δυσάρεστο, έγραφε χτες η «Καθημερινή», είναι τα μέτρα. Το καταστροφικό θα ήταν να μην παρθούν... Αρα, ο λαός να επιλέξει τα δυσάρεστα για να μην καταστραφεί... Ψέμα! Τα μέτρα είναι υπέρ του κεφαλαίου και καταστρέφουν το λαό. Οι βιομήχανοι, μέσω ΣΕΒ, προτείνουν δημοψήφισμα υπέρ των μέτρων, με περιεχόμενο «Ευρωζώνη ή επιστροφή στη δραχμή» που θα είναι καταστροφή. Εκβιασμός! Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «παλεύει» για να μείνει η χώρα στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ, στην Ευρωζώνη, στο ευρώ. Η επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ είπε πως θέλουν τη χώρα εκτός Ευρωζώνης, ενισχύοντας την «καταστροφολογία». Τρομοκρατική ορχήστρα... Μπήγουν το μαχαίρι στο λαιμό του λαού να ανεχτεί, να αποδεχτεί, να υποταχτεί στη φριχτή πολιτική τους, ως μονόδρομο για τον ίδιο, προκειμένου να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, που αυτός την πληρώνει. Είτε στο σκληρό πυρήνα είτε εκτός, είτε με ευρώ είτε με δραχμή, η ζωή του λαού καταστρέφεται, σε όφελος του κεφαλαίου. Κανένας φόβος από τα τρομοκρατικά διλήμματα. Οργάνωση, αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ, για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία.



ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ
Ελεγχόμενη πτώχευση

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ
Aγώνας για δημόσια ΕΥΑΘ

ΣΕΛ.  32
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Απεργία στις 2 Ιούνη για τις συμβάσεις

ΣΕΛ.  9
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Από αύριο η έκθεση εικαστικών

ΣΕΛ.  21
ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κινητοποίηση στις 15 Ιούνη

ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αγριες περικοπές σε συντάξεις - επιδόματα

ΣΕΛ.  8
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Εδωσαν εξετάσεις στον ΣΕΒ

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσαν εξετάσεις στον ΣΕΒ για το ποιος μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους και να ηγηθεί της πιο ισχυρής συναίνεσης για την ισοπέδωση του λαού. Η πολιτική που υπηρετεί την ακόρεστη πείνα των μεγαλοεπιχειρηματιών για κέρδη, έφερε την κρίση και φέρνει πείνα και απόγνωση σε ανέργους, μισθωτούς και συνταξιούχους. Αυτή υπηρετούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι άλλοι μηχανισμοί του συστήματος. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να τους εγκαταλείψει όσο γίνεται νωρίτερα. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να τους αντιμετωπίσει.


ΣΕΛ.  6
ΠΑΣΥ
ΟΧΙ στις απολύσεις στον ΕΛΓΑ

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ