Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας, καθώς η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πολλαπλασιάζει καθημερινά τα αδιέξοδα τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς. Σ' αυτή την κατεύθυνση γίνεται επιτακτική η ενίσχυση της συντονισμένης πάλης για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, αφού μόνο έτσι μπορεί να ικανοποιηθεί και το δικαίωμα σε σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και σε σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες Υγείας για όλους ανεξαίρετα.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Αρτας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την περασμένη Πέμπτη. Σε νέα Γενική Συνέλευση αποφάσισαν επιπλέον τη συνέχιση για δεύτερη βδομάδα του πρωινού αποκλεισμού των ταμείων καταργώντας στην πράξη το «χαράτσι» των 5 ευρώ που δίνουν οι ασθενείς. Με στήριγμα τη συσταθείσα Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Νοσοκομείου οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για νυχτερινά και υπερωρίες από το 2009, αναδεικνύοντας παράλληλα πτυχές που σχετίζονται με την εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση και στο χώρο της Υγείας, όπως είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό. Σε συμβολική κατάληψη των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων προχώρησαν χτες το απόγευμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τους ασθενείς να εξετάζονται χωρίς να πληρώνουν.

Στο δρόμο κατεβαίνουν και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που προχωρούν σήμερα σε 3ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 10 π.μ.) διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, προσλήψεις προσωπικού, σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Ανοιχτή σύσκεψη διοργανώνουν το Σάββατο 28 Μάη και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λευκάδας για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του νοσοκομείου και την υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Στη Θεσσαλία

Απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβρη για τις αργίες, τα νυχτερινά και τις υπερωρίες είναι οι εργαζόμενοι του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Από την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιούν καθημερινά στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και συγκεντρώσεις στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων απαιτεί η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, η οποία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ για τη στάση τους απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων και, γενικότερα, της Υγείας. «Κρύβουν σκόπιμα - τονίζει - ότι η κυβέρνηση με τις συγχωνεύσεις-κλείσιμο προωθεί τη λειτουργία των νοσοκομείων ως "αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων" με εξασφάλιση εσόδων και κερδών από την αύξηση των πληρωμών και των ασφαλιστικών ταμείων». Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι «δε θέλουν, οι εργαζόμενοι υγειονομικοί να αμφισβητήσουν τη γενικότερη πολιτική που μας σπρώχνει στον Καιάδα» και επισημαίνει πως γι' αυτό «αντιπαλεύουν λυσσαλέα το ΠΑΜΕ και τον ταξικό προσανατολισμό του».

Στην Αττική

Αποκλεισμό των ταμείων του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» πραγματοποίησαν χτες, απ' τις 2.30 μ.μ. έως τις 4.30 μ.μ. η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» του νοσοκομείου, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, μαζικοί φορείς και εργατικά συνδικάτα της περιοχής.

Μαζική μαχητική συγκέντρωση στην οδό Βουλιαγμένης, μπροστά απ' το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Ερμής», στο Ελληνικό, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Κέντρου, γονείς και κηδεμόνες ΑμΕΑ και μαζικοί φορείς των αναπήρων και της περιοχής. Οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας κατήγγειλαν ότι παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες, ότι το κράτος άφησε όλα αυτά τα χρόνια στα οποιαδήποτε Διοικητικά Συμβούλια να διαχειρίζονται τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων, εργαζομένων, αναπήρων και των οικογενειών τους. Αποτέλεσμα είναι τα Κέντρα να πνίγονται στα χρέη (π.χ. τεράστιες οφειλές στο ΙΚΑ) και οι εργαζόμενοι να συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, του Συλλόγου Εργαζομένων στις Μονάδες, στα Ιδρύματα και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), συλλόγων εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, μαζικοί φορείς.

Απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, να γίνουν δημόσια αυτά τα Κέντρα, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση των αναπήρων χωρίς καμία οικονομική συνδρομή από τις οικογένειές τους, σύγχρονες, βελτιωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) πραγματοποιούν σήμερα στις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ και του Δρομοκαΐτειου, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων και μονάδων Υγείας, την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και διεκδικώντας δημόσια δωρεάν Υγεία. Αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι οργανώνουν κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η μέρα κοινής δράσης στην Αττική(2019-11-20 00:00:00.0)
Δυναμικό «Οχι» στη διάλυση της Πρόνοιας(2011-07-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-05-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-11-28 00:00:00.0)
Απλήρωτοι εργαζόμενοι και αδιέξοδο με τη μεταφορά(2009-03-20 00:00:00.0)
Να πληρωθούν τώρα όλες οι εφημερίες(2008-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ