Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους

Στο πλευρό της εργοδοσίας στέκεται η πλειοψηφία της Διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Βοιωτίας, που επιχείρησε να παρεμποδίσει αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμάκου και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) και του επιχειρησιακού σωματείου της «ΦΑΜΑΡ» να μπει στο εργοστάσιο της «ΦΑΜΑΡ» στον Αυλώνα (48ο χλμ. Αθηνών - Λαμίας) και να συζητήσει με τους εργαζόμενους. Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, 16 Μάη, δίνοντας πάτημα σε στέλεχος της επιχείρησης να επικαλεστεί την άρνηση του κλαδικού σωματείου για να εμποδίσει την προγραμματισμένη περιοδεία των ταξικών δυνάμεων.

Οπως καταγγέλλει στον «Ρ» η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της ΟΕΦΣΕΕ, «μόλις πλησιάζαμε προς το μέρος όπου κάνουν διάλειμμα οι εργαζόμενοι, έτρεχαν από πίσω μας να μας εμποδίσουν η πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου μαζί με την προσωπάρχη και έναν σεκιούριτι. Η ίδια η προσωπάρχης μας είπε πως δεν μπορεί να μας αφήσει, αφού δε θέλει το κλαδικό συνδικάτο. Μάλιστα, όση ώρα μιλούσαμε με τους εργαζόμενους, μέλη της διοίκησης του κλαδικού μαζί με την προσωπάρχη ήταν παρόντες σχολιάζοντας κάθε κουβέντα που λέγαμε. Εφτασαν στο σημείο να πουν ότι πήγαμε "σπίτι τους" να τους πούμε τι θα κάνουν!»

«Κόκκινο πανί» για το Συνδικάτο της Βοιωτίας αποτελεί το πλαίσιο και η δράση της ταξικής Ομοσπονδίας, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου και γι' αυτό αντιπαλεύει τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου.

Πλήρης εκφυλισμός

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό, η πλειοψηφία του κλαδικού συνδικάτου κυκλοφόρησε ανακοίνωση, στην οποία έγραφε ανάμεσα σε άλλα: «Είναι πολύ δύσκολο μετά την αποχώρηση - λόγω συνταξιοδότησης - του Τάσου Ριζόπουλου (σ.σ. πρώην πρόεδρος του συνδικάτου), αλλά και τις σημερινές δύσκολες συνθήκες από την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση και την τρόικα, τόσο το σημερινό ΔΣ, όσο και τα επόμενα να αντεπεξέλθουν στοιχειωδώς στην οργανωτική δομή του σωματείου (...) Θεωρούμε έντιμο από τη μεριά μας να περιοριστούμε στις πραγματικές δυνάμεις μας, που είναι ο χώρος της "ΦΑΜΑΡ"». Δηλαδή, μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, αντί να γίνονται προσπάθειες να ενισχυθεί ο κλαδικός συντονισμός, σε ταξική βέβαια κατεύθυνση, το συνδικάτο διαλύεται.

Οπως δήλωσε στον «Ρ» ο Γιώργος Κατάτσης, μέλος του ΔΣ του κλαδικού συνδικάτου της Βοιωτίας, «από τον Ιούλη του 2009 δεν έχει συνεδριάσει το ΔΣ ή δεν με έχουν καλέσει εμένα. Επιπλέον δεν έχει αντισταθεί σε τίποτα. Οταν ανατέθηκαν οι γενικές αποθήκες της "ΦΑΜΑΡ" στη Θήβα και η καθαριότητα του εργοστασίου σε εργολαβίες, η πλειοψηφία του συνδικάτου δεν έκανε τίποτα. Πρόκειται για ένα καθαρά εργοδοτικό σωματείο, το οποίο συνδιαλέγεται με την εργοδοσία για καθετί που προκύπτει, χωρίς κανένα διεκδικητικό πλαίσιο, χωρίς δράση υπέρ των εργαζομένων, αλλά όταν γίνεται μια απεργία γράφουν μια ανακοίνωση που λέει ότι θα συγκεντρωθούμε στο Μουσείο επειδή είμαστε ανεξάρτητοι κι ακομμάτιστοι! Επίσης χαρακτηριστική της συντεχνιακής και διασπαστικής τους λογικής είναι και η μη αναγνώριση του επιχειρησιακού σωματείου της "ΦΑΜΑΡ", επειδή - όπως λένε - περιλαμβάνει εργαζόμενους της πρώην "ΜΙΝΕΡΒΑ" (σ.σ. εξαγοράστηκε από τη "ΦΑΜΑΡ")». Λες και οι εργαζόμενοι στο διπλανό εργοστάσιο έχουν άλλες ανάγκες, άλλα συμφέροντα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί η άδικη απόλυση στον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ(2023-09-20 00:00:00.0)
Πετυχημένη στάση εργασίας στις Κτιριακές Υποδομές(2022-10-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2021-04-10 00:00:00.0)
Το «ακηδεμόνευτο» συνδικαλιστικό κίνημα(2011-06-11 00:00:00.0)
Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο(2009-07-03 00:00:00.0)
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας(2008-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ