Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«AQUA HERCULES»
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι ναυτεργάτες

Στον καταπέλτη του ανασφάλιστου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «AQUA HERCULES» (πρώην «ROPAX I»), της ΝΕΛ, που βρίσκεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, παρέμειναν και χτες οι ναυτεργάτες, συνεχίζοντας τη μάχη ενάντια στα ανασφάλιστα πλοία της γραμμής Ελλάδα - Ιταλία. Ταυτόχρονα, οργανώνουν τις δυνάμεις τους για την κλιμάκωση του αγώνα και με απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη συνεχώς εντεινόμενη επιθετικότητα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Στα πλαίσια αυτά σήμερα στις 8.30 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ διοργανώνεται σύσκεψη από τα σωματεία Ενωση Μηχανικών, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), τα οποία και πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα ανασφάλιστα πλοία, και μαζί τους η Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και ΠΕΣ ΝΑΤ.

ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΡΠΝΡ, ΠΕΣ ΝΑΤ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι οι ναυτεργάτες με τον αγώνα τους και την ταξική αλληλεγγύη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ «ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της ποινικοποίησης του αγώνα, της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας έχουν επιβάλει μέχρι τώρα τη ναυτολόγηση 10άδων ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση». Απαντώντας στα ΜΜΕ του εφοπλιστή Αλαφούζου, τα οποία επιτέθηκαν με συκοφαντίες, λάσπη και ψέματα εναντίον και αυτού του ναυτεργατικού αγώνα, τονίζουν ότι «εκφράζοντας το ταξικό μίσος και υπερασπίζοντας τα συμφέροντά τους, δεν διστάζουν να προσπαθούν να εμφανίζουν τις ταξικές δυνάμεις ως "εθνικιστές", ενώ αυτοί εμφανίζονται ότι υπεραμύνονται για τα συμφέροντα των ναυτεργατών των εργαζομένων, αλλά ξεχνούν να πουν ότι αυτός ο διεθνισμός, κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου είναι αυτός που αυξάνει το βαθμό εκμετάλλευσης, συνθλίβει τους εργαζόμενους, μεγιστοποιεί τα κέρδη, προκαλεί την οικονομική κρίση, τη συντηρεί και την αναπαράγει. Ολοι γνωρίζουν ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι στην πρωτοπορία της επίθεσης στα ναυτεργατικά, λαϊκά δικαιώματα».

Τα σωματεία τονίζουν ότι είναι μονόδρομος η κλιμάκωση του αγώνα των ναυτεργατών, η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ