Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποια συνθήματα τους ενοχλούν...

Αυτό που τους ενοχλεί και πυροδοτεί και την αντι-ΠΑΜΕ στάση τους αποκαλύπτουν καθημερινά οι δυνάμεις του συμβιβασμού μέσα στο κίνημα. Επιβεβαιώνουν ότι θέλουν ένα κίνημα που η πάλη του να μην αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά, να προβάλλει συντεχνιακά αιτήματα και να είναι ακίνδυνο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από την πρόσφατη κινητοποίηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ που οργάνωσε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ στη Ζήνωνος, με σκοπό να πάνε στο υπουργείο Εργασίας, λόγω του μεγάλου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το επικουρικό τους ταμείο και πιθανολογείται ότι σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις. Στη συγκέντρωση, συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ». Να πάψουν, δηλαδή, να ισχύουν μέτρα που έχουν καταργήσει κατακτήσεις όσων δούλεψαν χρόνια και τώρα καλούνται να τα βγάλουν πέρα με πενιχρές συντάξεις. Κάτι με το οποίο κάποιοι δε συμφωνούν όμως.

Ετσι, η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ) στη διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων συνεπικουρούμενη από τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ στην διοίκηση της Ομοσπονδίας απαίτησαν να μαζευτούν το πανό και οι σημαίες του ΠΑΜΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, εκβίασαν, δε θα γίνει πορεία στο υπουργείο. Οπως ήταν φυσικό, η απαίτηση αυτή απορρίφθηκε και η συνδικαλιστική πλειοψηφία ακύρωσε την πορεία και έστειλε αντιπροσωπεία στο υπουργείο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ