Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στο έγκλημα

Επιστολή στρατευμένων στην Κρήτη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη

Με επιστολή τους στρατευμένοι που υπηρετούν στο Ναύσταθμο της Κρήτης και στην 115 Πτέρυγα Μάχης καταγγέλλουν την ιμπεριαλιστική σφαγή στη Λιβύη και την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόκειται για την τέταρτη τέτοια επιστολή νέων που υπηρετούν τη θητεία τους, ενώ είχαν προηγηθεί φαντάροι από: Την Ελληνική Δύναμη Κύπρου, από 18 μονάδες στον Εβρο και το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών της Σπάρτης και του Γυθείου.

Σημειώνουν οι νέοι:

«Εμείς οι φαντάροι που υπηρετούμε στο Ναύσταθμο Κρήτης και στην 115 Πτέρυγα Μάχης όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε να εξελίσσεται ένας νέος άδικος, ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του λαού της Λιβύης. Οι μονάδες μας παίζουν σημαντικό ρόλο για τις ιμπεριαλιστικές δολοφονικές επιδρομές.

Θέλουμε να καταγγείλουμε τη νέα ιμπεριαλιστική σφαγή στην οποία πρωτοστατούν το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Γαλλίας, Αγγλίας, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο λαό της Λιβύης.

Αυτοί που κόπτονται τάχα να προστατέψουν το λαό της Λιβύης, το ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, είναι αυτοί που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, αυτοί που αιματοκύλισαν το Αφγανιστάν και το Ιράκ με το ίδιο πρόσχημα, την "ανθρωπιστική βοήθεια", είναι αυτοί που "νομιμοποιούνται" κατά το δοκούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Υπάρχουν όμως και άλλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που δεν τις υλοποιούν π.χ. για την Κύπρο, την Παλαιστίνη κ.ά. Οι ψευτιές τους δεν έχουν τελειωμό. Οπως και οι προηγούμενες επιθέσεις τους έτσι και αυτή ενάντια στο λαό της Λιβύης ένα στόχο έχουν, το μοίρασμα της λείας, ιδιαίτερα για την περιοχή της Λιβύης όπου είναι τα πετρέλαια και οι ενεργειακοί δρόμοι. Η επέμβαση στη Λιβύη είναι η έκφραση των οξύτατων ανταγωνισμών μεταξύ των μονοπωλίων. Είναι εξέλιξη επικίνδυνη για το σύνολο των λαών της περιοχής μας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσφέρει γη, αέρα και θάλασσα και έχει στείλει πολεμικά πλοία και αεροπλάνα συμμετέχοντας ενεργά στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Εχει ουσιαστική συμμετοχή στον πόλεμο για τους ίδιους λόγους που έχει εξαπολύσει και τον άγριο πόλεμο στα λαϊκά δικαιώματα, όπως τον ζούμε όλα αυτά τα χρόνια. Υπηρετεί τα συμφέροντα των πλουτοκρατών και τις διεθνείς συμμαχίες της. Η συμμετοχή στους πολέμους, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι η άλλη πλευρά της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει στη χώρα μας.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε νέοι εργαζόμενοι, παιδιά λαϊκών οικογενειών και την ίδια στιγμή που εμείς και οι οικογένειές μας ματώνουμε οικονομικά για να υπηρετήσουμε τη θητεία μας, με το μισθό - κοροϊδία των 8,6 ευρώ, τη στιγμή που με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση στα στρατόπεδα "κόβουν" από παντού (από στοιχειώδη πράγματα, όπως είδη καθαριότητας κλπ. μέχρι και τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης που δικαιούμαστε) ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για τα ελληνικά στρατεύματα σε Αφγανιστάν, Κόσσοβο, τώρα και στη Λιβύη.

Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την αποστολή του στρατού, που είναι να υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Γι' αυτό και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας πιστά τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης της χώρας μας, προωθεί τη μετατροπή του στρατού σε μισθοφορικό και παράλληλα υποβαθμίζει τη στρατιωτική εκπαίδευση των φαντάρων εκπαιδεύοντας μόνο τους επαγγελματίες οπλίτες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό, με τη νεολαία και απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το έγκλημα.

  • Κανένας Ελληνας φαντάρος δεν έχει δουλειά να βρίσκεται έξω από τα σύνορα της χώρας μας.
  • Να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.
  • Να κλείσουν αμέσως οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και το Ακτιο.
  • Οι λαοί είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ