Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ
Οι πολυεθνικές είναι εταίροι των οργάνων της ΕΕ!

Αποκαλυπτική η απάντηση σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα, σχετικά με τους χορηγούς της Ουγγρικής Προεδρίας

Το πρόγραμμα της Ουγγρικής Προεδρίας, με τις πολυεθνικές - χορηγούς στην τελευταία σελίδα
Το πρόγραμμα της Ουγγρικής Προεδρίας, με τις πολυεθνικές - χορηγούς στην τελευταία σελίδα
Με μία προκλητική για το λαό απάντηση, το Συμβούλιο της ΕΕ ομολογεί κυνικά ότι η ΕΕ υπηρετεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, σχετικά με τους «σπόνσορες» που διαφημίζονται στο οπισθόφυλλο της έκδοσης της Ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και στην ιστοσελίδα της ως «εταίροι», το Συμβούλιο απαντά επί λέξη τα εξής:

«Οσον αφορά την οργάνωση και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της, η εκάστοτε Προεδρία του Συμβουλίου πρέπει να διακρίνεται από το Συμβούλιο ως ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο και από τη Γενική Γραμματεία του, τα οποία ούτε υποστηρίζονται ούτε δέχονται ενισχύσεις από χορηγούς. Ο κατάλογος των εταιρειών, στον οποίο αναφέρεται ο αξιότιμος κύριος βουλευτής, εμφανίζεται σε μια έκδοση που εμπίπτει στην αποκλειστική ευθύνη της Ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου: Περιλαμβάνει εκείνους τους εταίρους που λειτουργούν ως χορηγοί του κράτους - μέλους που ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν στο εν λόγω κράτος - μέλος».

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, το Συμβούλιο απαντά θρασύτατα ότι οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ έχουν «χορηγούς». Δε χρειάζεται ίσως τίποτε περισσότερο για να αποκαλυφθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στους λαούς ότι οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ αποτελούν «χορηγούμενα» όργανα του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων της ΕΕ.

Επανερχόμενος με νέα Ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί το Συμβούλιο της ΕΕ να απαντήσει σε τι ακριβώς είναι «εταίροι» της ουγγρικής κυβέρνησης και της ΕΕ οι μονοπωλιακοί όμιλοι και σε ποιο πράγμα είναι χορηγοί. Η Ερώτηση του Γιώργου Τούσσα, είναι η ακόλουθη:

«Το Συμβούλιο, απαντώντας στην Ερώτησή μας H-000030/2011, αναφέρει ότι οι εταιρείες - χορηγοί που εμφανίζονται στο πρόγραμμα και την ιστοσελίδα της Ουγγρικής Προεδρίας "περιλαμβάνει εκείνους τους εταίρους που λειτουργούν ως χορηγοί του κράτους - μέλους που ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία".

Ερωτάται το Συμβούλιο: Τα όργανα της ΕΕ και το Συμβούλιο είναι ανεύθυνα για τον προγραμματισμό της ΕΕ στη διάρκεια μιας Προεδρίας και την ιστοσελίδα της που εμφανίζει αυτόν καθώς και τα όργανά της; Συνιστά νέα πρωτοτυπία και πρόσκληση της ΕΕ και του Συμβουλίου να έχουν χορηγούς τα κράτη - μέλη; Πόσα χρήματα εισέπραξε η ουγγρική κυβέρνηση από τις επιχειρήσεις - "χορηγούς" και για ποιο σκοπό; Με τι ανταλλάγματα "χορηγούν" χρήματα στην Προεδρία οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις - "σπόνσορες"; Σε τι ακριβώς είναι "εταίροι" οι επιχειρήσεις αυτές;».

Δε χρειάζεται βέβαια καμία απάντηση της ΕΕ για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι τα μονοπώλια είναι εταίροι της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου στα κράτη - μέλη της, στον άγριο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μοναδική ελπίδα για τους λαούς είναι η αντίσταση στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα της ΕΕ, η αποδυνάμωση και διάλυση της ένωσης αυτής του κεφαλαίου, η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και του πολιτικού τους προσωπικού που τα υπηρετεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ