Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Προωθεί ατομικές συμβάσεις εργασίας

Την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας για τους 1.000 και πλέον εργαζόμενους στα ιδιωτικά κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, προωθεί η Ενωση Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (ΕΚΑΑΕ), προχωρώντας στην εφαρμογή του πρόσφατου νόμου που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, στο πλαίσιο του μνημονίου κυβέρνησης - τρόικας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών των 13 κέντρων - μελών της Ενωσης (στη χώρα μας λειτουργούν, συνολικά, 19 Κέντρα με 1.380 εργαζόμενους), που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Το ΔΣ της ΕΚΑΕΕ επικαλούμενο το γεγονός ότι τα Κέντρα Αποκατάστασης δεν υπάγονται στο υπουργείο Υγείας, όπως οι ιδιωτικές κλινικές, αλλά στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, αποφάσισε ότι τα κέντρα δεν υπάγονται στην κλαδική συλλογική σύμβαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Ελλάδας, (ΟΣΝΙΕ) και - όπως ισχυρίζεται στη σχετική απόφαση - «μπορούν να καθορίζουν τις αποδοχές των εργαζομένων τους με ελεύθερη συμφωνία χωρίς να υπολείπονται όσων αναφέρονται στις εκάστοτε εθνικές γενικές συλλογικές συμβάσεις».

Η απόφαση αυτή μπήκε αμέσως σε εφαρμογή, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΑΑΕ και ιδιοκτήτης του Κέντρου Αποκατάστασης «ANIMUS» που εδρεύει στη Λάρισα, Αχ. Νταβέλης«100 περίπου εργαζόμενοι στο "ANIMUS" που είναι παράλληλα ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις».

Να σημειώσουμε ότι το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας είχε καταγγείλει, με ανακοινώσεις του, πως η ιδιοκτησία του «ANIMUS», προωθούσε δραστική μείωση των μισθών των νοσηλευτριών, αφού νωρίτερα είχε υποβάλει εργαζόμενους σε «τεστ αποδοτικότητας», ενώ χτες το απόγευμα δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση, μοιράζοντας υλικό στους εργαζόμενους της επιχείρησης και καλώντας να πάρουν, μαζικά, μέρος στη σημερινή απεργία.

Με επιθέσεις, μέσω των ΜΜΕ, κατά του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, αλλά και του «Ριζοσπάστη», επειδή φιλοξένησε την καταγγελία του συνδικάτου, αντέδρασε ο ιδιοκτήτης του «ANIMUS» - ας σημειωθεί ότι είναι και μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών - επιχειρώντας, μ' αυτό τον τρόπο, να δικαιολογήσει τις αντεργατικές ενέργειές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ