Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σε αντιλαϊκό ανταγωνισμό με την κυβέρνηση

Επικρίνει το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν προχωράει ταχύτερα σε επιπλέον μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο

Σε άμιλλα με την κυβέρνηση για το ποιος από τους δύο θα προτείνει τα πιο γενναία και τολμηρά μέτρα υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων επιδίδεται η ηγεσία της ΝΔ, δημιουργώντας κλίμα συναίνεσης υπέρ της στρατηγικής των μονοπωλίων. Η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζει τα φιλομονοπωλιακά μέτρα ως μονόδρομο για την "απαλλαγή από μνημόνιο" και "την έξοδο από την κρίση", επιχειρώντας να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην στρατηγική της πλουτοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Α. Σαμαράς παρουσιάζει ως "φάρμακο δια πάσαν νόσον", δηλαδή για όλα τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, την "ανάπτυξη" προς όφελος των μονοπωλίων. Η ανεργία, για παράδειγμα, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν ενισχυθούν άμεσα και αποφασιστικά οι επιχειρήσεις και διασφαλιστεί η κερδοφορία τους. Από τη σκοπιά αυτή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί έχει καταδικάσει τις επιχειρήσεις σε οικονομική ασφυξία(!), πιέζοντας ταυτόχρονα να προχωρήσουν "τα μέτρα τόνωσης της αγοράς" που ο ίδιος έχει προτείνει.

"Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μία εποχή που η κυβέρνηση, παρά τα όσα είχε υποσχεθεί, έχει επιλέξει το δρόμο της οικονομικής ασφυξίας", δήλωσε από τον Ασπρόπυργο όπου περιόδευε χθες, ενώ δεν δίστασε να αποδόσει σε αυτό, το πρόβλημα της ανεργίας αλλά και την εγκληματικότητα! "Ετσι δημιουργούνται τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία είναι η αποβιομηχάνιση και η ανεργία. Είναι ασφαλώς και η επιβάρυνση από την εγκληματικότητα που κυριαρχεί", υποστήριξε.

Σ' αυτό το πνεύμα ζήτησε από την κυβέρνηση να προωθήσει μέτρα - ανάσα για το κεφάλαιο: "Πάνω από όλα, απαιτούνται ανάσες ανάπτυξης. Εχουμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία - κατ' εξοχήν εδώ - θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα και, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση", δήλωσε.

Τα μέτρα - ανάσα για το κεφάλαιο τα επανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στους μεγαλοεξαγωγείς. Ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στις επιχειρήσεις", αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στις οποίες, όπως υποστήριξε, το κράτος οφείλει περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Επίσης επέκρινε την κυβέρνηση γιατί καθυστερεί τον νέο αναπτυξιακό νόμο, καθώς και για το ότι δεν έχει εφαρμοστεί "ο πολυδιαφημισμένος νόμος για τη γρήγορη αδειοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων (fast track)", που όμως σημείωσε "είναι αντιγραφή σε πολύ μεγάλο βαθμό του περσινού νόμου της ΝΔ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ