Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Ο Γιώργος Δημόπουλος, αντιδήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ξανά με το συνδυασμό του Ν. Κακλαμάνη, (ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.), αυτοπαρουσιπαζεται σε διαφημιστικό του φυλλάδιο ως εξής: «Από το 2004 έως το 2007 ο Γιώργος Δημόπουλος διατέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ). Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΙΦΕΤ ίδρυσε μία από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες για την εγχώρια παραγωγή μεθαδόνης. Η ίδρυση της μονάδας αυτής συνέβαλε καίρια στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξαρτημένων ατόμων της χώρας, αφού έτσι διευρύνθηκε η προσβασιμότητά τους στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ».

Το ζήτημα δεν είναι μόνο αυτό που λέει, ότι μόλις έγινε πρόεδρος του ΙΦΕΤ έγινε και επιχειρηματίας. Αλλά επιχειρηματίας παραγωγής μεθαδόνης. Σίγουρη πελατεία, αφού το κράτος μέσω του ΟΚΑΝΑ, αναπαράγει το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης αντί να το αντιμετωπίζει από τη σκοπιά της εξάλειψής του. Και ο ίδιος λοιπόν, συμμέτοχος στην αναπαραγωγή του προβλήματος και μάλιστα με όφελος το κέρδος. Αυτή είναι η αντίληψη των συνδυασμών των κομμάτων της πλουτοκρατίας για ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα της νεολαίας όπως τα ναρκωτικά. Θέλουν εξαρτημένους ανθρώπους. Δεν πασχίζουν για την εξάλειψη του προβλήματος αλλά για την αναπαραγωγή του και μάλιστα με όφελος το κέρδος. Να γιατί λαός και νεολαία πρέπει να τους καταψηφίσουν υπερψηφίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.

***

Ο Α. Μητρόπουλος μίλησε την ανάγκη να υπάρχει, λέει, ένας «ισχυρός δημόσιος πυλώνας τραπεζών», για να αντιμετωπιστούν λαϊκά προβλήματα. Πρόταση πλήρους αποπροσανατολισμού των εργαζομένων. Ακόμα και αν υπήρχαν μία και δύο και τρεις τράπεζες δημόσιες, δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με διαφορετικά κριτήρια από αυτά με τα οποία λειτουργεί συνολικά το τραπεζικό σύστημα. Γιατί οι ανταγωνιστές τους, έχουν τη δύναμη, τα κεφάλαια και τους τρόπους, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα να τις εξαφανίσουν. Το θέμα δεν είναι αν μια τράπεζα είναι κρατική ή όχι, αλλά ποια πολιτική εξυπηρετεί. Στη χώρα μας, για παράδειγμα, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '90, η μεγάλη πλειοψηφία των τραπεζών ήταν κρατικές. Το ξέχασαν; Το Δημόσιο κατείχε, επειδή έτσι συνέφερε τότε την άρχουσα τάξη, την απόλυτη πλειοψηφία σε όλες τις μεγάλες τράπεζες. Τι κέρδισαν από αυτό το δεδομένο οι εργαζόμενοι της χώρας; Τίποτα απολύτως. Το αντίθετο, μάλιστα. Λειτουργώντας με βάση τα κριτήρια λειτουργίας των τραπεζών, εξασφάλισαν τη συνεχή αύξηση της κερδοφορίας τους, μέσα από τους ληστρικούς όρους χορήγησης δανείων προς το κράτος, την κλοπή των λαϊκών αποταμιεύσεων με το σύστημα των εξευτελιστικών επιτοκίων, με την απαίτησή τους να καταργηθούν τα άτοκα στεγαστικά δάνεια για τους δικαιούχους του ΟΕΚ, με την άρνησή τους να χρηματοδοτούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, με τις κολεγιές και τη συνεργασία που ανέπτυξαν με τους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους. Κοντολογίς: Ακόμα και οι αμιγώς κρατικές τράπεζες στον καπιταλισμό, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το κέρδος και καμιά δραστηριότητά τους δεν μπορεί να είναι σε όφελος των εργαζομένων. Ολα τα άλλα αποτελούν μυθεύματα που απλά αποβλέπουν στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων.

***

Ο Π. Φασούλας πριν από μερικές βδομάδες ακούγονταν για υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά. Ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς το χρίσμα. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον Μίχα για υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά και η τριάδα Μίχας - Φασούλας - Σγουρός (υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΠΑΣΟΚ) φωτογραφίζονταν σε κοινή τους συνάντηση για να υπερθεματίσουν την αποφασιστικότητά τους να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την περιφέρεια και το δήμο του Πειραιά. Το όνομα του Φασούλα ακούγονταν για υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, θέση την οποία επίσης επιθυμούσε διακαώς. Υστερα, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να δώσει το χρίσμα του αντιπεριφερειάρχη σε άλλο στέλεχός του. Ετσι ο Φασούλας δήλωσε στήριξη στον Δημαρά. Δηλαδή, στον άλλο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια! Ο δυσαρεστημένος και κομμένος ΠΑΣΟΚος πρώην δήμαρχος Πειραιά, κατέληξε να στηρίζει τον δυσαρεστημένο και επίσης κομμένο ΠΑΣΟΚο υποψήφιο περιφερειάρχη, καλώντας προφανώς όλους τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να κάνουν το ίδιο: Να ψηφίσουν Δημαρά. Δηλαδή, να ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ! Να πώς στήνει το ΠΑΣΟΚ τα αναχώματα τύπου Δημαρά, Μητρόπουλου. Να και γιατί πρέπει ο λαός να μαυρίσει με την ψήφο του τους συνδυασμούς των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., να μην τη σκορπίσει σε τέτοιους δήθεν «ανεξάρτητους», να ενισχύσει αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τους συνδυασμούς του ΚΚΕ. Είναι η μόνη που μπορεί να τους φρενάρει, να τους τρομάξει, να εμποδίσει την αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ