Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παραδειγματική η προσφορά της εργατιάς

Απλήρωτοι για μήνες οικοδόμοι σε έργο της περιοχής συγκέντρωσαν 210 ευρώ για το Κόμμα

Με ποσοστό κάλυψης του πλάνου της στο 26,40%, πάνω απ' το πανελλαδικό 22,04%, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ ήρθε τρίτη στο πρώτο κλείσιμο της τρίμηνης (Οκτώβρης, Νοέμβρης, Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. «Η εργατιά στηρίζει και οικονομικά το ΚΚΕ» τονίζει ο Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων της ΚΟ Αττικής Γ. Ξυπόλυτος, προσθέτοντας: «Με αισιόδοξα μηνύματα ξεκίνησε η οικονομική εξόρμηση και για τις οργανώσεις της Αχτίδας Μεσογείων της ΚΟ Αττικής».

Επιβεβαιώνοντας τους γερούς δεσμούς που το ΚΚΕ έχει σφυρηλατήσει στο καμίνι της ταξικής πάλης με τους εργάτες, ο Γ. Ξυπόλυτος σημειώνει ακόμα: «Και εδώ τον τόνο έδωσαν οι εργάτες ντόπιοι και μετανάστες από εργοστάσια και εργοτάξια της βιομηχανικής ζώνης Κορωπίου που καθημερινά βλέπουν δίπλα τους τα στελέχη του Κόμματος και του ΠΑΜΕ. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μεγάλου εργοταξίου όπου οι επί μήνες απλήρωτοι οικοδόμοι και άλλοι εργατοτεχνίτες συγκέντρωσαν 210 ευρώ προσφορά στο Κόμμα της εργατιάς».

«Είναι αυτές οι κινήσεις - καταλήγει - που μας κάνουν πιο αποφασιστικούς για μεγαλύτερο άνοιγμα των οργανώσεών μας για καλύτερη οργάνωση της δουλειάς για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος».

Να θυμίσουμε ότι πρώτη Οργάνωση στο πρώτο κλείσιμο αναδείχτηκε η Κομματική Οργάνωση του Πειραιά που κάλυψε το πλάνο της σε ποσοστό 34,93%. Ακολουθούν οι Οργανώσεις: Αιγαίου με 28,26%, Αττικής με ποσοστό 26,40%, Θεσσαλονίκης με 22,80%, Αθήνας με 22,78%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 21%, Εξωτερικού με 20%, Στερεάς - Εύβοιας με 19,39%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 18,54%, Κρήτης με 18,36%, Πελοποννήσου με 18,25%, Δυτικής Μακεδονίας με 15,95%, Κεντρικής Μακεδονίας με 15,20% και Θεσσαλίας με 15%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 24,90% του πλάνου της, ενώ οι ΚΟ του «Ριζοσπάστη» και του «902» το 12,28% και 10%, αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ